na poczatek pytanie o literature:
jakie pozycje polecacie, ktore z nich koniecznie musze znac?
dodam ze nie mam zadnej wiedzy dotyczacej tematu.
na poczatek wyznaczylem sobie za cel konstrukcje 5 wattowego wzmacniacza do gitary(sa chyba mniej skomplikowane i zdecydowanie mniej wymagajace niz audio, nie?) ktory bedzie kopia(i baza do dalszych eksperymentow) gibsona ga-5 lub fendera champa(z tego co zauwazylem sa bardzo podobne).
mozecie dac mi pare wskazowek do do budowy takiego cuda. czytalem troche postow na tym forum i chyba jethrotull budował wlasnie takie cos.tylko, ze ja nie musze miec zabytkowych czesci.
poza tym na poczatku chcialbym go zrobic tak, zeby tylko zadzialal, potem kombinowac. czyli zrobic scisle wg schematu, bo zauwazylem ze na forum panuje moda na modyfikowanie wszystkiego za co sie wezmiecie

mam taki schemat:
on jest ok czy czegos tam brakuje?
acha, skad moge wziasc do niego transformatory? na jakiej podstawie mam je wybrac? jak policzyc jaki ma on byc na podstawie takiego schematu? wiem ze zadaje te pytania bo jestem zielony ale chcialbym poznac odpowiedzi zanim zaczne sie przekopywac przez sterty ksiazek bo jestem niecierpliwy

i jeszcze problem masy. czytalem na forum ze pomysl szyny jest dobry bo powszechnie stosowany. mozecie mi wytlumaczyc jak sie taka szyne robi?
-----------
admin: ze względu na zbyt duży rysunek utrudniający czytanie wątku wprowadziłem korektę i dodałem go jako załącznik do postu.