Kartun Telewiżyn :)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Kartun Telewiżyn :)
Wczoraj wracając z pracy minąłem, jak to często dziś bywa, "parkujący" na chodniku wózek "pracownika oczyszczania miasta na samozatrudnieniu". Goście nie mają legalnej pracy od 20 lat, ale codziennie obchodzą wszystkie sklepy i znajome mieszkania na głównych ulicach i ściagają od ludzi makulaturę. Wczoraj na wózeczku pięknie woził się całkiem dobrze zachowany kartonik z pięknym, niebiesko-zielonym nadrukiem "Neptun 313, Gdańskie Zakłady Elektroniczne Unitra-Unimor".
Nie wypadałoby kraść biedakowi surowiec, choć pewno za równowartość paru złotych podzieliłby się łupem. Poważnie to bym jednak nie wyglądał, gdybym zaczął na środku ulicy targować się z obrośniętym utylizatorem o opakowanie po kultowym dla Triody odbiorniku...
Szkoda. Pomyślcie - odbiornik już dość rzadki, a tu jeszcze ordżinal karton od niego! To ci dopiero byłby rarytas!
Spotykacie się w swoim zbieractwie z oryginalnymi opakowaniami od lampowców? No i zdziwiło mnie trochę, że na kartonie od 313 jest już "Unitra-Unimor". Bedąc małą dziewczynką, mieliśmy 312 i tam było z tyłu jeszcze logo Gezar.
Nie wypadałoby kraść biedakowi surowiec, choć pewno za równowartość paru złotych podzieliłby się łupem. Poważnie to bym jednak nie wyglądał, gdybym zaczął na środku ulicy targować się z obrośniętym utylizatorem o opakowanie po kultowym dla Triody odbiorniku...
Szkoda. Pomyślcie - odbiornik już dość rzadki, a tu jeszcze ordżinal karton od niego! To ci dopiero byłby rarytas!
Spotykacie się w swoim zbieractwie z oryginalnymi opakowaniami od lampowców? No i zdziwiło mnie trochę, że na kartonie od 313 jest już "Unitra-Unimor". Bedąc małą dziewczynką, mieliśmy 312 i tam było z tyłu jeszcze logo Gezar.
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
-
- 625...1249 postów
Re: Kartun Telewiżyn :)
Zastanawiam się, jaką płeć przedstawia kaemkaem pisze:Wczoraj wracając z pracy minąłem,.............
.Bedąc małą dziewczynką, mieliśmy 312 i tam było z tyłu jeszcze logo Gezar.

-
- 9375...12499 postów
Transseksualista?k24 pisze:Zastanawiam się, jaką płeć przedstawia kaemkaem pisze:Wczoraj wracając z pracy minąłem,.............
.Bedąc małą dziewczynką, mieliśmy 312 i tam było z tyłu jeszcze logo Gezar.![]()

-
- 500...624 posty
-
- 625...1249 postów

Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
-
- 125...249 postów
Painlust ale dałeś "do pieca"
I dalej nie wiadomo kto to.......sugerując się .... ciekawe
Andrzej

I dalej nie wiadomo kto to.......sugerując się .... ciekawe

Andrzej
-
- 3125...6249 postów
A ja się zastanawiam w jakich Wy czasach żyliście, że tak cenicie stare telewizory a nawet pudła po nich, a tymczasem końcowe zdanie w wypowiedzi kaema nie nasunęło Wam skojarzeń z kultowym cyklem Ewy Szumańskiej pt. "Bendonc młodom lekarkom..."painlust pisze:Transseksualista?k24 pisze:Zastanawiam się, jaką płeć przedstawia kaemkaem pisze:Wczoraj wracając z pracy minąłem,.............
.Bedąc małą dziewczynką, mieliśmy 312 i tam było z tyłu jeszcze logo Gezar.![]()

Pozdrawiam nostalgicznie
Tomek Janiszewski
-
- 6250...9374 posty
W sąsiednim bloku w piwnicy ktoś ma drzwi obite kartonami a w tym katonem z TV Lazuryt 102
Zrobię zdjęcie kiedyś to pokażę 

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 625...1249 postów
http://www.allegro.pl/item691728207_tel ... _roku.html - łącznie z pokrowcem.
Fajny, naprawdę. Tylko martwi mnie ten wystający kawałek kabla antenowego z wnętrza... jest to całkiem nie daleko mnie więc podpytam gościa ile by za niego chciał =]