Co sie stało z Allegro?

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Petrosbike
125...249 postów
125...249 postów

Co sie stało z Allegro?

Post autor: Petrosbike »

Kilka miesięcy byłem okropnie zajęty nowymi wyzwaniami i jeszcze do tego internet mi odcieto-zagladam dzis po przerwie na allegro i co widzę?Gdzie sie podziałó dział z zabytkowymi radiami,lampami,urzadzeniami ??
Ludziska kochani tożto szok prawdziwy!szukałem coś miłego radiowego lampowego a tu dżungla istna!
Czy nikt na taka profanację nie zareagował?Zabytkowe radia w pozostałych-co sie włąsciwie stało?
Nauka objaśnia świat, ale pogodzić z nim może jedynie sztuka S.Lem
Awatar użytkownika
futrzaczek2
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: futrzaczek2 »

Awatar użytkownika
Petrosbike
125...249 postów
125...249 postów

No i wyszło to okropnie i beznadziejnie-co komu przeszkadzało jak było dobrze? Na szczęście Aukro pozostało w starym układzie.Jak zwykle w tym beznadziejnym kraju nic i nigdy nie można sobie zaplanowac i przewidzieć__NIC dosłownie NIC.Ch***a gdybym był w wieku mojego syna to juz bym był pewnie gdzieś w przyjażniejszym miejscu.......
Sorry za nerwy :twisted: ale sami rozumiecie jak to narasta ta frustracja.Syn za pół pensji kupuje sobie laptopa Della....... i wie co go czeka za 1/2 roku chociażby.
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

Petrosbike pisze:Syn za pół pensji kupuje sobie laptopa Della....... i wie co go czeka za 1/2 roku chociażby.
Wymiana na jeszcze nowszy model, bo ostatnie Windows odmówią nawet instalacji? ;)
A wracając do meritum - coś się w ogóle na allegro zmieniło? Może ja mam dziś zły dzień ale lampy odkąd pamiętam były w tych dwóch miejscach - w sąsiedztwie starych radyj i w dziale elementów elektronicznych!
Awatar użytkownika
frycz
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: frycz »

Petrosbike pisze:/.../Jak zwykle w tym beznadziejnym kraju nic i nigdy nie można sobie zaplanowac i przewidzieć__NIC dosłownie NIC.Ch***a/../
Nie narzekaj. To piękny i dobry kraj. Mocno doswiadczony, ale Twój..
Wczoraj rozmawiałem przez tlf. 40 minut z Niemcem, (niemką), po rozmowie zrobiłem głębokie Uffffff... I podziękowałem Bogu że żyje w Polsce :D

Pozdrawiam serdecznie!
f.

ps.
Jak wiecie (wplotę temat "radiowy" żeby nie było OT :wink: ) Niemcy kupili RMF FM. W Rozmowie z niemką zażartowałem "to co, chcecie nas wykupić :D (w domyśle chodziło tzw. ziemie odzyskane).."
Odpowiedziała stanowczo i bez zastanowienia:
"Tak! to chyba oczywiste! :shock: " Powiedziała to tak że WIEM, że nie żartowała. Ścierpła mi skóra.... :( Zostało nam ok 10-20 lat suwerenności....
f.
Awatar użytkownika
...:::SQL:::...
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: ...:::SQL:::... »

Ale teraz przynajmniej jest szansa na znalezienie ładnego małego radyjeczka w zakamarkach allegro i zaden nadziany snob nam go nie podwinie :D
Pozdrawiam :D
PS Widziałem Tatry w akumulatorach raz :wink:
Buduj(ę/emy) zegarek przekaźnikowy Obrazek
Obrazek
Tomasz.W
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: Tomasz.W »

frycz pisze:....Zostało nam ok 10-20 lat suwerenności....
Nie przesadzaj . Najpierw byli bracia zza Buga , a teraz mamy wielkiego brata za wielką wodą . Suwerenności nie mielismy i nie mamy :cry: . A Tobie 20 lat się marzy .
Awatar użytkownika
futrzaczek2
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: futrzaczek2 »

:arrow: Petrosbike
Jeszcze tutaj można fajne klamoty znaleźć:
http://www.allegro.pl/26094_urzadzenia. ... view=gtext
:arrow: ...:::SQL:::...
Złamałeś postanowienie :lol:
:arrow: frycz
Nie przesadzaj, mogło być gorzej
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: amator »

Z innego wątku...
frycz pisze:Bądź tylko konsekwentny, a zrealizujesz swoje marzenia. Sam się nie spostrzeżesz kiedy.
Mhmm... tjaaa... :? Właśnie dzięki marzeniom straciłem pracę, a tak mi się marzyła :x Dodam tylko - dwa dni temu.
To piękny i dobry kraj.
Krajobrazowo? - owszem.
Mocno doswiadczony, ale Twój..
Żałuję.
Robi się OT, już kończę...
Petrosbike pisze:/.../Jak zwykle w tym beznadziejnym kraju nic i nigdy nie można sobie zaplanowac i przewidzieć__NIC dosłownie NIC.Ch***a/../
Ależ można, tyle tylko, że z planów g... wychodzi.

Wybaczcie także moją frustrację :roll: .
Awatar użytkownika
Petrosbike
125...249 postów
125...249 postów

Hej jakos sobie poradziłem-radyjka zostały wklejone w dział kolekcje.Nooo jakos to juz przeżyję.Dzięki za odpowiedzi i solidarność.
My dinozaury albo dinozaurolubcy jakos widze trzymamy fason -.
Musze się pochwalić -otworzyłem w łodzi na ul Gdańskiej 149 Klub snookerowy Snookeriada.Gramy tam w snookera i bilarda.Ale nie o tym choc na frejma zapraszam-rozegramy! Na półce postawiłem na próbę radyjko angielskie lampowe-i musze przyznac że niema gracza który nie zauważył tego eksponatu-wzbudza respekt i zainteresowanie -i to całkiem młodych chłopaków :D .To jest jednak sprzętkultowy -no i GRA na UKF więc słuchaja na nim jakichs tam eska rock i GIT :!: .Jak widac połaczenie 2 albo 3 pokoleń się udało!