a ja tylko powiem, ze w dniu dzisiejszym z pewnym antykwariacie zakupiłem za 3PLN książkę B. Urbańskiego pt. Odbiorniki Telewizyjne wydaną przez Państwowe Wydawnictwa Techniczne w roku 1955. Dwa lata po snierci Towarzysza Wisarionowicza Kniga jest w stanie dobrym lekko pożółkłym. Co prawda nie zajmuję się OTV ale rarytasik za takie pieniążki chociażby do położenia na półeczkę w moim warsztaciku No nie mogłem się powstrzymać żeby się nie pochwalić
To ja jeszcze bardziej się pochwalę.Kilka lat temu w skupie makulatury znalazłem całą bibliotekę szkoły(a nie powiem jakiej, bo wstyd: zamiast wysłać cały zbiór np.na Litwę wywalili na śmietnik).Znalazłem m.in. rocznik 56 Horyzontów Techniki dla Dzieci.W pierwszym numerze (to ten pierwszy numer po odwilży 56-roku) jest czołobitne podziękowanie redakcji dla biura politycznego KC za zgodę na prośbę redakcji na wydawanie w/w pisemka dla dzieci.A jeśli o czasach obecnych:zbiórki książek dla Polonii odpuszczam bo więcej książek (wycofywanych z bibliotek państwowych) i tak ląduje na śmietnikach i ogłaszanie takich akcji to kpiny z ludzi.