tszczesn pisze:
A po czym wnosisz, że akurat z Superiora i to 36Z?
Może zapamiętał zdjęcie na Twojej stronie (a to od Superiora 36Z rzeczywiście jest najwyraźniejsze)? Oczywiście transformator może być i od innego modelu Elektrita.
nie to jakiś TGp5. a tak wogóle do czego były te TGp?
TG5-5 są to dziwne trafa - mogły być stosowane we wzm. SE (szczelina ) lub PP (podwojne uzwojenie anodowe). Chyba w jakimś telewizorze widziałem to z lampami PL84 lub PL841.
OTLamp pisze:
Może zapamiętał zdjęcie na Twojej stronie (a to od Superiora 36Z rzeczywiście jest najwyraźniejsze)? Oczywiście transformator może być i od innego modelu Elektrita.
Ja w ogóle od ponad roku zabieram się za kupienie światła i zrobienie sensownych zdjęć moich radyj, ale jakoś ciągle nie mogę się za to zebrać.
Może zapamiętał zdjęcie na Twojej stronie (a to od Superiora 36Z rzeczywiście jest najwyraźniejsze)
Właśnie tak było.Próbowałem coś wypatrzyć na zdjęciach na Pana stronie i najbardziej podobne wydało mi się trafo tego radia.
Elektrit sobie życia nie utrudniał i trafa miał takie same, produkował raptem kilka modeli. Myślałem, że może przeoczłem gdzieś jakiś szczegół identyfikujący.