uwaga: ściema roku - konkurs (a może dobry marketing ?)

Problematyka audiofilska oraz zagadnienia dotyczące NIELAMPOWEGO sprzętu audio.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
LEKTRON
100...124 posty
100...124 posty

uwaga: ściema roku - konkurs (a może dobry marketing ?)

Post autor: LEKTRON »

do ściemy roku nominuję:

http://www.allegro.pl/item150601992_akt ... i_end.html

fragm. cytatu: ....przez jednego z najlepszych konstruktorów urządzeń lampowych w Polsce ...
(kto to taki ?)
szalony

Post autor: szalony »

Modyfikowany przez jednego z najlepszych konstruktorów urządzeń lampowych w Polsce (koszt modyfikacji 700,00 PLN). Modyfikacja przeprowadzona została 2 lata temu i obięła wymianę lamp ECC88 na słynne rosyjskie 6N23PEB; wymianę sygnałowych scr na polipropylenowe Kendeil; zwiększenie pojemności w sekcji zasilacza - kondensatory Kendeil i Rubycon. Potencjometr Alps.
To dopiero zlodziej robil ta modyfikacje :lol:
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Post autor: Piotr »

szalony pisze:To dopiero zlodziej robil ta modyfikacje :lol:
Nie przesadzaj. Ja też robię podobne zabiegi, tylko za trochę mniejsze pieniądze.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

szalony pisze:
Modyfikowany przez jednego z najlepszych konstruktorów urządzeń lampowych w Polsce (koszt modyfikacji 700,00 PLN). Modyfikacja przeprowadzona została 2 lata temu i obięła wymianę lamp ECC88 na słynne rosyjskie 6N23PEB; wymianę sygnałowych scr na polipropylenowe Kendeil; zwiększenie pojemności w sekcji zasilacza - kondensatory Kendeil i Rubycon. Potencjometr Alps.
'SCR na polipropylenowe' ?!? Pierwszy raz słyszę o plastikowych tyrystorach ;)
Awatar użytkownika
Boski Miszcz
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: Boski Miszcz »

To jest tzw. Xtraabullshit- niezła ściema:)
Ale przyznaję że ma ładną obudowę:)
Ciekawe kim jest ten tajemniczy konstruktor urządzeń lampowych-i do tego najlepszy w Polsce :D.......mam nadzieje że nie ma na myśli Florka ;)
No dalej chłopaki przyznajcie się , który ukrywa się pod tajemniczym pseudonimem:" Najlepszy konstruktor urządzeń lampowych w Polsce" 8) ??
Miłośnik lamp telewizyjnych :):)

http://ag.bocznica.org/
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

Boski Miszcz pisze:Ciekawe kim jest ten tajemniczy konstruktor urządzeń lampowych-i do tego najlepszy w Polsce :D.......mam nadzieje że nie ma na myśli Florka ;)
Przyszedł mi na myśl nie Florek, a Senicz... :D
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
szalony

Post autor: szalony »

Thereminator pisze:
Boski Miszcz pisze:Ciekawe kim jest ten tajemniczy konstruktor urządzeń lampowych-i do tego najlepszy w Polsce :D.......mam nadzieje że nie ma na myśli Florka ;)
:D
Awatar użytkownika
Boski Miszcz
250...374 postów
250...374 postów

Senicz też pasuje 8) hehehehehe :D

Awatar użytkownika
futrzaczek2
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: futrzaczek2 »

Aukcja grzecznościowa. Znakomity preamp triodowy single-ended. Stan techniczny i wizualny idealny. Modyfikowany przez jednego z najlepszych konstruktorów urządzeń lampowych w Polsce (koszt modyfikacji 700,00 PLN). Modyfikacja przeprowadzona została 2 lata temu i obięła wymianę lamp ECC88 na słynne rosyjskie 6N23PEB; wymianę sygnałowych scr na polipropylenowe Kendeil; zwiększenie pojemności w sekcji zasilacza - kondensatory Kendeil i Rubycon. Potencjometr Alps. Urządzenie przeznaczone do współpracy z systemami najwyższej klasy. Dzięki wysokiemu napięciu wyjściowemu przedwzmacniacz ma absolutną kontrolę nawet nad najtrudniejszymi do wysterowania końcówkami mocy, zarówno tranzystorowymi jak i lampowymi. W działaniu urządzenia - jak we wszystkich triodowych przedwzmacniaczach high end - od razu uderza referencyjna liniowość wzmocnienia napięciowego w funkcji częstotliwościowej (powszechnie nazywana magią triody SE). Żaden impuls, transjent, nie ginie w spadkach czy wzniesieniach charakterystyki częstotliwościowej lecz jest odwzorowany z ogromnym potencjałem energii oraz w swym oryginalnym kształcie, a dotyczy to w równym stopniu makrodynamiki jak najcichszych sygnałów odpowiedzialnych za informacje z ostatnich planów mikrodynamicznych. W efekcie bogactwo barw, przejrzystość i oddanie wielkości oraz kształtu sceny stereofonicznej przez ten przedwzmacniacz, są poza zasięgiem takich konstrukcji jak. np. Audio Note M1. W zestawieniu z końcówkami mocy solid state - np.: Madrigal, Pass, QUAD, Gryphon, uzyskuje się wyczynową kontrolę niskich zakresów, połączoną ze zjawiskową szczegółowością basu i pozostałej części pasma. To wszystko przy namacalności i trójwymiarowej plastyczności przekazu - typowej dla lampy w konfiguracji TSE. Dzięki wysokiej czułości wejściowej - znakomicie współpracuje z wszelkimi odtwarzaczami CD i innymi źródłami liniowymi (najlepiej jak najwyższej klasy). Preamp zaopatrzony jest w 4 wejścia liniowe oraz zdublowane wyjścia, umożliwiające w razie konieczności sterowanie dwoma końcówkami mocy (bi-amping). Wszystkie gniazda są złocone i zaopatrzone w teflonowe podkładki.
Zakup z możliwością zwrotu – właściciel oferuje możliwość testowania przedwzmacniacza przez 5 dni, licząc od daty odebrania przesyłki, do ewentualnej daty jego zwrotnego nadania pocztą kurierską DHL (oczywiście pod warunkiem nienaruszenia plomb na obudowie).
Rzeczywista rynkowa wartość urządzenia, po przeprowadzonym tuningu, to w tej chwili rząd 1800,00 PLN. Aukcja startuje od 1zł i zostanie przeprowadzona do końca - bez względu na wysokość osiągniętej na licytacji ceny. Ewentualne oferty Osób z nie budzącym zaufania bilansem komentarzy lub Użytkowników nie posiadających komentarzy (lub z ich bardzo małą ilością) mogą zostać odrzucone.
Jak to nie jest Senicz, to ja nie znoszę lamp. Czysty Senicz, tylko z interpunkcją i polskimi literami :P
Jeżeli chcesz pogadać, zapraszam na GG pod numerem 7021498 :)
Zibi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Zibi »

Thereminator pisze:
Przeczytajcie wątek: http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.h ... 9587&p=1#k
Zrozumiecie, że jest mało prawdopodobne, żeby wstawiał "ruskie" lampy. Mi Senicz kojarzy się jedynie z niezłomnym idiotą Szwejkiem, z tą różnicą, że on wzbudza sympatię, a Senicz jedynie irytuje.
pierwszy

Post autor: pierwszy »

Tak, na kotach tez sie zna jak malo kto :D
senicz pisze: ja kota nie mam ani jednego. Od sasiadow przywedrowal przez balkony a jest to kocica cala czarna perelka a wlasciwie to nie sasiadow a ich corki ktora juz dawno z nimi nie mieszka ale kociczke dala na wakacje a wlasciwie na jeden dzien a moze kilka godzin. Siedze se ja ze znajoma na kanapie a ona do mnie: o kota masz?
nic mi nie mowiles! nie koty mi byly wtedy w glowie wiec zignorowalem ostrzezenie pytanie. I to byl blad. Kocica zaznaczyla teren kupa moczem i poostrzyla sobie pazurki na elektrostatach stojacych w drugim pokoju. Siatka byla zbyt delikatna. Ze wzgeldu na kociczki juz elektr. nie robie. Jak ona to wytrzymala te 568V napiecia polaryzacji?
A bylo to w temacie elektrosatow:
http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=23697
Zibi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Zibi »

A jaki płodny jest. Niedługo forum będzie się nazywało audioseniczstereo.pl . Facet zakłada wątki, zadaje w nich pytania a następnie sam na nie odpowiada.
Cygnus
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Cygnus »

Czytam link zapodany przez Zibiego, ależ ten facet ma rozdęte ego. :shock:
A dopiero pierwsza strona za mną.
Te kilka pierwszysch postów z topika, to myslałem, że napisał na bani.

...

Dotarłem na stronę drugą.
Nie dość, że plecie bzdury
ostatnio sie zastanawialem nad laczeniem rownoleglym lamp e88cc. jedna polowka 88ma roa ok 2500 om i jesli polaczymy ich rownol. np. 5 lamp to dostaniemy tylko 250om!! a to jest bardzo malo co pozwoli na nawiniecie grubym drutem nawet recznie trafa. Moc calkowita takiej paczki to ok. 30W wiec w ukladzie przeciwsobnym ab mozna liczyc na 100w wyjsciowej. Cena tez niezbyt wysoka za zestaw jesli sie kupi okazyjnie. Napewno zagra to znacznie lepiej niz 300b. Anodowe tez wyjdzie niskie bo raptem moze 150V ? no iten prad w impulsie moze siegac nawet 1A w anodzie. ladnie co? Kurcze czy lampiarze to tacy durnie ze ja spec od tranow musze im podpowiadac jak robic hiend?
To jeszcze jest zwykłym chamem.
Na e88cc latwiej zrobic stabilizacje punktu pracy np. automatyczna dla kazdej sekcji osobno kotodowy wystabilizuja ja doskonale co da w efekcie mala rez katodowa dla calosci i duza moc. Dla pojedynczych triod tak mala rezestancja nie wystarcza bo ni eustabilizuje punktu pracy. A wieksza spowoduje straty mocy. Kurcze czy ja musze wam wszystko pisac? musicie jednak przyznac ze w lampach to jestescie matoly no nie?
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

I tworzy nowe dziedziny nauki :lol:
http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.h ... 9587&p=5#k
"nowa nauka kondologia mowi wyraznie nie sama lampa czlowiek zyje a kondy sa najwazniejsze"
Poza tym to naprawdę skromny i niedoceniany geniusz.
za speca od lamp nie chce uchodzic bo sie na nich nie znam. Przypadkowo tylko zrobilem ciekawe uklady na lampach a najglupszy to OP mocy na lampach. Tfu, co mnie podkusilo? teraz koncze komercyjny uklad hybrydy. O taki 2x100-150W czyli nic takiego
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Awatar użytkownika
Boski Miszcz
250...374 postów
250...374 postów

A ten ostatni cytat to mnie najbardziej rozmontował :D:D:D:D