Philips Aachen Super D63
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Philips Aachen Super D63
Posiada ktoś może ten odbiornik i mógłby zrobić zdjęcie chassis od spodu? Dzisiaj wpadło mi to cudo w ręce i o ile z zewnątrz wygląda bardzo ładnie, o tyle pod chassis jest istny cyrk. Przydałyby się też zdjęcia napędu skali, bo odbiornik jest całkowicie rozmontowany (ktoś rozpoczął renowację, zdążył jedynie zrobić skrzynkę i cyrk pod chassis).
-
- moderator
Re: Philips Aachen Super D63
Nie mam czegoś takiego, mogę podesłać serwisówkę (po holendersku niestety) do Philipsa 990X, z nadzieją, że mechanika będzie podobna, odpowiada?OTLamp pisze:Posiada ktoś może ten odbiornik i mógłby zrobić zdjęcie chassis od spodu? Dzisiaj wpadło mi to cudo w ręce i o ile z zewnątrz wygląda bardzo ładnie, o tyle pod chassis jest istny cyrk. Przydałyby się też zdjęcia napędu skali, bo odbiornik jest całkowicie rozmontowany (ktoś rozpoczął renowację, zdążył jedynie zrobić skrzynkę i cyrk pod chassis).
Re: Philips Aachen Super D63
Do 990X właśnie przed chwilą udało mi się znaleźć, bo wszedłem bezpośrednio na http://www.radiotechniek.nl . Dotychczas wchodziłem przez http://www.datastress.com/~mario/radio/philipsindex.php ale coś tam się popsuło, bo nie ma linku do serwisówki, a jest informacja, że ona jest (przed awarią tej strony link był). Zaraz zobaczę jak to wygląda.tszczesn pisze:
Nie mam czegoś takiego, mogę podesłać serwisówkę (po holendersku niestety) do Philipsa 990X, z nadzieją, że mechanika będzie podobna, odpowiada?
-
- 375...499 postów
Philips Aachen d63
Załączam schemat
Pozdrawiam Konstanty
Pozdrawiam Konstanty
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Philips Aachen d63
Schemat oczywiście mam, ale dziękuję:) Zdjęcia są potrzebne, bo ktoś poczynił też kilka przeróbek mechanicznych, więc muszę obejrzeć, jak co było rozmieszczone w oryginale. Zamiast EM11 mam EM4 Philipsa wraz z kawałkiem blachy do której przynitowany jest cokół bocznostykowy, pod spodem wszystkie przewody (pewnie skruszały) są wymienione na kolorowe druciki telefoniczne - wygląda to fatalnie, wiszą jakieś bezpieczniki na przewodach, w dwóch prowadnicach nie ma w ogóle linek - albo się schowały, albo w ogóle ich brak - jeszcze dokładnie nie obejrzałem bo nie mam czasu się za niego zabrać. Nawet tkanina z obydwu frontowych desek została odklejona i prawdopodobnie wyprana. 990X dość odbiega konstrukcją mechaniczną od D63, najbardziej podobny, z tego co widzę, jest model 850A.Konstanty pisze:Załączam schemat
Pozdrawiam Konstanty