Internet to prawdziwa skarbnica lampowej wiedzy. Znalazłeś ciekawą stronę tematyczną? Tutaj możesz przekazać innym informację o jej adresie i zawartości.
Co jakiś czas zdarza mi się czytać, że potrzebny jest taki potek.
Znalazłem firmę, która to produkuje. Mieści się o Ostrawie.
Ma swoją witrynę: E.C. Ostrava Ltd. Sklep internetowy niestety jeszcze nie działa.
Jeśli ktoś z Was będzie tam kupował to ja poproszę dla mnie 2 sztuki:
2 x 470k / wykładnicze / ośka gładka 6/60mm / wyłącznik ~230V/1A / fi=28mm
P.S.
Jedna z polskich firm może je zaimportować ale minimum 50 sztuk na przedpłatę, w cenie 26,50 PLN za 1 szt.
Podobne do telpodziaków, szkoda tylko, że są tak cholerycznie drogie. Mam nadzieję, że się przyłożyli do roboty, suwak zrobili w postaci węgielka i nic nie będzie trzeszczeć przez 50 lat. Sam zaczynam o nich "fantazjować", zwłaszcza jakbym zamierzał zająć się na serio produkcją wzmacniaczy gitarowych...
Zdecydowałem się na zamówienie tych potencjometrów.
Dokładnie będą to 2 x 500k, wykładniczy, z wyłącznikiem sieciowym ~230V/1A, ośka 6mm/60mm, fi 28mm. Cena wychodzi pomiędzy 16-17zł /szt.
Będą dostępne pod koniec miesiąca. Jeśli ktoś zdecyduje się na taki wybór proszę o kontakt emalją.
Potencjometry wreszcie dotarły do mnie.
Część z nich wystawiam teraz na Allegro
Niestety doliczyli mi VAT i przesadne koszty przesyłki.
Cena jest więc wyższa niż zakładałem, ale i tak niższa niż
proponowana przez pewien polski e-sklep
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam,ja jestem chetny na 1 potencjometr logarytmiczny z wylacznikiem typ 281.Potrzebuje do starego PIONIERA U-2.Z dluga oska-860k do 1m.Prosze o wiadomosc.Pozdrawiam.