Telewizor nie chciał dawać znaków życia, ale już co nieco się pojawiło
Po pierwsze padł kenotron EY86, dioda usprawniajaca PY81 też za mocna nie była. Po odzyskaniu wysokiego napięcia i tak nic się nie pokazało. Praktycznie ani jeden kartoflak nie był bez upływności. Po ich wymianie pojawiła się siatka obrazowa. Jutro będę się bawił z p.cz i głowicą, by złapać choćby sygnał testowy z przyrządu k932.
W tym miejscu podziękowania nalezą się Tomkowi (tszczesn), który podarował mi niektóre z potrzebnych do tego TV lampek i jeszcze podjął mnie wykwintną strawą .
Nie, nie popsułem . Zdążyłem nimi połatać odbiorniki . Chętnie PCC85 bym złapał, gdyż PY81 już jestem poratowany:) Tak naprawdę gromadzę juz teraz sobie komplet lamp zamiennych do Belwedera, gdyż jest on już na chodzie.
Alek pisze:Nie, nie popsułem . Zdążyłem nimi połatać odbiorniki . Chętnie PCC85 bym złapał, gdyż PY81 już jestem poratowany:) Tak naprawdę gromadzę juz teraz sobie komplet lamp zamiennych do Belwedera, gdyż jest on już na chodzie.
Odszukam Twój adres i wyślę Ci PCC85 i ECL80 - może być po 2 szt.?
Ten Belweder to chyba w szafie był schowany? Nie widać żeby go coś jadło
Ostatnio zmieniony ndz, 20 sierpnia 2006, 16:39 przez k24, łącznie zmieniany 1 raz.
Super telewizorek, teraz sobie w brodę pluję że moje 2 Szmaragdy nie dożyły do dzisiaj a napewno bym je zrobił. Ale no cóż jak się miało 11 lat to można było tylko rozbierać i rozbierać
Trafił się i mnie następca Belwedera - Turkus. Chassis tego odbiornika jest bardzo podobne do chassis Belwedera, układ elektryczny jest trochę bardziej nowoczesny. Chciałby może ktoś go przygarnąć ?
Ostatnio zmieniony sob, 30 września 2006, 18:34 przez k24, łącznie zmieniany 1 raz.