Witam.
od kilku dni jestem posiadaczem RSZ-48 - problem sprowadza się do uszkodzonych cewek na bebnie przełącznika zakresów oczywiście szukam ich ale póki co postanowiłem zrobic prowizorke i uruchomic radyjko przynajmniej na jednym zakresie, najlepiej fal dlugich, wykorzystujac cewki np. od Syreny. W związku z tym mam pytanie, jaka będzie skuteczność takiego rozwiązania i prośba o naniesienie polaczen dla tego jednego zakresu.
Orion RSZ-48
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 125...249 postów
Orion RSZ-48
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 375...499 postów
Re: Orion RSZ-48
Witam,
Naniosłem połączenia na schemat, ale myślę że będzie to złe rozwiązanie. Nie spiesz się, w końcu znajdziesz odpowiednie cewki. Jak to mawiają "co nagle to po diable"
Naniosłem połączenia na schemat, ale myślę że będzie to złe rozwiązanie. Nie spiesz się, w końcu znajdziesz odpowiednie cewki. Jak to mawiają "co nagle to po diable"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pionier U2
-
- 125...249 postów
Prowizorka
Nie czekałem długo - doczepiłem cewki od "Syreny" i radyjko / oczywicie po zestrojeniu /natychmiast sie odezwało tz. wyłapuje stacje i gra bardzo poprawnie na falach długich teraz mam przynajmniej satysfakcje że wczesniejsze moje działania tj. naprawa m.cz i poredniej nie poszły na marne. Mogę spokojnie szukać zespołu cewek przełšcznika te poprzednie zjadly myszy. Zastanawiam sie nad naprawa tego zespolu ale oryginał to oryginał. Dzieki za odpowiedz.
-
- 375...499 postów
Re: Prowizorka
To fajnie że udało się uruchomićnikspol pisze:Nie czekałem długo - doczepiłem cewki od "Syreny" i radyjko / oczywicie po zestrojeniu /natychmiast sie odezwało tz. wyłapuje stacje i gra bardzo poprawnie na falach długich teraz mam przynajmniej satysfakcje że wczesniejsze moje działania tj. naprawa m.cz i poredniej nie poszły na marne. Mogę spokojnie szukać zespołu cewek przełšcznika te poprzednie zjadly myszy. Zastanawiam sie nad naprawa tego zespolu ale oryginał to oryginał. Dzieki za odpowiedz.

Pionier U2