Fotki sprzętów lampowych...

Masz nietypowy problem 'lampowy'? Spróbuj tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

szalony

Fotki sprzętów lampowych...

Post autor: szalony »

Tylu ludzi na tym forum ma fajne lampowe rzeczy, i fajne lampy, do tego cyfrówki, a galeria ledwo zipie.. Wrzucajcie coś ;)
Awatar użytkownika
VacuumVoodoo
1875...2499 postów
1875...2499 postów
Kontakt:

Post autor: VacuumVoodoo »

Prosze bardzo, jeden ze skarbów: FILTR POMIAROWY
Aleksander Niemand

Ładny sprzęt 8)

A wrzucił byś to do naszej galerii ;)
Awatar użytkownika
VacuumVoodoo
1875...2499 postów
1875...2499 postów
Kontakt:

Post autor: VacuumVoodoo »

Podaj namiar na galerie to wrzuce i to ijeszcze cos.
Aleksander Niemand

Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

Post autor: gsmok »

Przypominam na wszelki wypadek, że dane do logowania są takie same jak na Forum. Jeśli ktoś nie ma jeszcze konta w Galerii to prosze o informację.

Tak jak Szalony zapraszam do umieszczania fotek :) .
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Post autor: tszczesn »

gsmok pisze:Przypominam na wszelki wypadek, że dane do logowania są takie same jak na Forum. Jeśli ktoś nie ma jeszcze konta w Galerii to prosze o informację.

Tak jak Szalony zapraszam do umieszczania fotek :) .
A jak umieścić klilkaset fotek na raz? Bo mam mnóstwo fotografii lamp.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

Post autor: gsmok »

Niestety oprogramowanie tego nie przewiduje. Poza tym i tak wypada każdą fotkę opisać.
Wyślij chciaż tyle na ile Ci czas i nerwy pozwolą :)

P.S. Jeśli dasz mi opisy i prześlesz fotki to mogę je dodać do serwera jako Twoją kolekcję. Coś podobnego w formie do strony Alka.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

gsmok pisze:Niestety oprogramowanie tego nie przewiduje. Poza tym i tak wypada każdą fotkę opisać.
Wyślij chciaż tyle na ile Ci czas i nerwy pozwolą :)

P.S. Jeśli dasz mi opisy i prześlesz fotki to mogę je dodać do serwera jako Twoją kolekcję. Coś podobnego w formie do strony Alka.
No to spróbuję powoli je powrzucać, z drobynm opisem. Dokładnego IMO i tak nie ma co robić, bo to a być galeria a nie katalog.
Awatar użytkownika
tubeaudio
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: tubeaudio »

Cześć!

Próbowałem się zalogować w galerii danymi z triody, ale niestety - nie dało rady. Jest na to jakaś "tajna procedura" ? ;)

I od razu pytanko. Czy zdjęcia, które wrzucam muszą być mojego autorstwa, czy też można wrzucać wszystko podając linki do stron? W drugim przypadku problem polega na tym, że posiadam fajne zdjątka, ale brak mi odniesień do ich autorów. Co robić, aby nikomu nie "pobrudzić podwórka" i zarazem podzielić się zbiorami?

pozdrawiam!

Lech'u
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

tubeaudio pisze: I od razu pytanko. Czy zdjęcia, które wrzucam muszą być mojego autorstwa, czy też można wrzucać wszystko podając linki do stron? W drugim przypadku problem polega na tym, że posiadam fajne zdjątka, ale brak mi odniesień do ich autorów. Co robić, aby nikomu nie "pobrudzić podwórka" i zarazem podzielić się zbiorami?
Żeby wrzucić jakies zdjęcia musisz posiadać prawa do ich rozpowszechniania. Czyli, jak nie są twojego autorstwa musisz mieć pisemną (lub inną formę na którą prawo pozwala) zgodę autora na publikację zdjęcia. Inaczej możesz ściągnąć kłopoty natury prawnej zarówno na właścicieli serwera, jak i na siebie.
Awatar użytkownika
tubeaudio
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: tubeaudio »

Może się nie wyraziłem dostatecznie precyzyjnie. A propos praw do rozpowszechniania fotek, to jak najbardziej się z Tobą Tomku zgadzam, ale z tego co wiem, a tyczy się to nie tylko fotografii, podanie źródła (linku, odnośnika, wzmianki o źródle - pisemnej lub ustnej z poświadczeniem, itp.) eliminuje z definicji taką konieczność. I właśnie o tę kwestię najbardziej się rozchodzi.
Tak, czy siak chciałbym umieścić na początek jakieś własne fotosy, więc nie ma problemu. Tzn. problem jest, ale z logowaniem ;)

Lech'u
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

tubeaudio pisze:Może się nie wyraziłem dostatecznie precyzyjnie. A propos praw do rozpowszechniania fotek, to jak najbardziej się z Tobą Tomku zgadzam, ale z tego co wiem, a tyczy się to nie tylko fotografii, podanie źródła (linku, odnośnika, wzmianki o źródle - pisemnej lub ustnej z poświadczeniem, itp.) eliminuje z definicji taką konieczność. I właśnie o tę kwestię najbardziej się rozchodzi.
Jeżeli podasz tylko linka do fotki to chyba jest OK. Ale jak dasz samą fotkę + informację skąd jest to już nie - nie masz prawa do rozpowszechniania tego zdjęcia.
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Post autor: Piotr »

Pojawił się drobny ojoj:
Jak zmodyfikować opis zdjęcia?
Z lampowego przyzwyczajenia lokomotywę ET podpisałem jako EZ :lol: :roll:
szalony

Czyżbyś miał kolejowe zainteresowania ? ;)

PS. Zdjęcie jak sądze na przystanku Wieliczka Rynek ? Nie spodziewałem się, że udostępniają do zwiedzania przedział maszynowy ;) A co na drugim końcu pociągu ? Tr12, czy Ol49 ?
ODPOWIEDZ