Lampowce z Allegro - smiech na sali, kpina prosto w oczy

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty

Lampowce z Allegro - smiech na sali, kpina prosto w oczy

Post autor: Zigrin »

Witam! Chadzałem sobie właśnie po allegro i znalazłem taki oto wzmak http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... %C5%82any.
przeczytawszy opis nie wytrzymałem i napisałem do sprzedawcy maill i powiedziałem mu o jego błądach. Umieszczam oryginalny takst na wypadek gdyby zdążył zmienić:

Kod: Zaznacz cały

Bardzo dobrze brzmiący wzmacniacz S&AUDIO - PP 2*25W klAB zbudowany na trwałej lampie 6p14c-e zachodni odp.EL84 (o przedłużonej trwałości ,wersja militarna 10 000 godzin), zasilające 80 watowe głośnikowe transformatory toroidalne dostosowane do impedancji 8 ohm. Jako lampy sterujące pracują rosyjskie 6N1. Można stosować również 6N2, (6N2 dokładam do wzmacniacza) oraz e88cc lub też 6N23. Kanały mają wspólny tor zasilający na kondensatorach BHC Aerovox i hipon hemicon oraz 200W trafie sieciowym. Wzmacniacz posiada dwa wejścia do podłączenia różnych źródeł.

Stan wzmacniacza absolutnie idealny, zrobiony przed miesiącem przez konstruktora z Wrocławia, który firmuje swoje produkty nazwą S&AUDIO.
]
Nie wiedziałem że jest 6p14c-e i że jest to zachodzni odpowiednik EL84(sic!!) tak samo jak nie wiedziałem żę 6n1(p) pracuje wymiennie z 6n2(p) i ECC88(sic sic sic) i teraz już wiem że nie wiem dużo rzeczy. Co najgorsze to nie jest nawet "audiofilski" bełkot.
Nie wiem czemu ale wydaje mi się że takie aukcje mają na celu naciągnięcia Bogu ducha winnych ludzi którzy wierzą w te bajki tylko i wyłącznie przez swoją nie wiedze, ale przecież nie każdy się musi znać na llampach! Takie aukcje pojawiają się coraz częściej i to jest najgorsze.
ElGit Let there be rock...
k24
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: k24 »

Chyba nic na to się nie poradzi, mnie też nieraz korci, żeby zwrócić uwagę
sprzedającemu o wypisywanych bzdurach, ale po namyśle daję sobie spokój.
To jest sprzedawane według zasady - trafi się głupi i kupi. :evil:

O kurcze, dopiero teraz zauważyłem - sprzedający jest z mojego miasta
:shock:.Muszę przeprowadzić śledztwo. :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
VacuumVoodoo
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: VacuumVoodoo »

Jesli w tych wysokich kubkach rzeczywiscie siedza toroidy...
Aleksander Niemand
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: krzkomar »

W tych kubkach (plastikowych) siedzą toroidy i zapewne faktycznie 80W (sieciowo). Wiem, bo znam osobiście tego "konstruktora z Wrocławia" (nie sprzedawcę). I widziałem niektóre jego konstrukcje.
Krzysztof Komarnicki