zaś na Białorusi...

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Alek

zaś na Białorusi...

Post autor: Alek »

Za onet.pl:

Chcesz pikietować? To wydzierżaw ziemię
W białoruskim Mohylewie planujący pikietę związkowcy usłyszeli, że muszą zapłacić za dzierżawę ziemi, na której przez dwie godziny będą stać uczestnicy protestu - poinformowała ukazująca się w internecie gazeta "Salidarnast".
Związek zawodowy pracowników przemysłu radioelektronicznego stara się o zezwolenie władz Mińska, Homla, Grodna i Mohylewa na protest przeciwko odmowie rejestracji oddziałów związkowych w tych miastach.

Mój komentarz: nie wiedziałem, że mają taki związek zawodowy :o
Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Zigrin »

Związek jak każdy inny. Nie wiem czy takie coś(lub podobne) kiedyś u nas nie istniało ale u zachodnich somsiadów też funkcjonuje.
ElGit Let there be rock...
Awatar użytkownika
Marcello_Mastroianni
100...124 posty
100...124 posty
Lokalizacja: Liverpool/Merseyside/Lancashire/UKD52/North West England/53°25N 3°W

Post autor: Marcello_Mastroianni »

U nas takiego przemysłu nie ma,to i nie ma związkowców,niema protestów,i jest pieknie,jaki piekny kraj ta Polska ... i jakie pionierskie rozwiązania ...
Od Pewnego Czasu Rzeczywisty Postęp techniczny coraz częściej jest zamieniany na jego Pozory mające służyć wyłącznie wyciągnięciu z klienta PIENIĘDZY ...