TV ponoć jeszcze działający został przeniesiony do komórki (gdzie stoi jeszcze lampowe radyjko, zaklepane już zresztą przeze mnie, trzeba je tylko odkopać). Od tamtej pory minęło x lat. Sądząc po warstwie pyłu i kurzu oraz pajęczynach wewnątrz TV stał w tej komórce dłużej niż ja chodzę po świecie albo coś koło tego.
Niestety nie znam się na TV kompletnie, nie mówiąc już o posiadaniu jakiegokolwiek sprzętu (lutownica i multimetr wyjątkiem

Poszukiwania Na forum czegoś na temat Fregaty dały aż jeden wynik i to na dodatek niezbyt w temacie. Zastanawiam się co jest tego przyczyną. Czyżby był to jakiś wredny lub rzadki model (w co wątpię). W związku z czym z chęcią poczytam informacje na temat tego TV. Schemat już zassałem. Zresztą ściągnąłem całego radioamatora z artykułem na temat tego TV.
Proszę także o jakieś konkrety na temat ewentualnego uruchamiania. Ciekawski jestem i mam wakacje więc może się przełamię

Nie wiem czy widać to na którejś fotce, ale mój warsztat podczas trwania roku akademickiego zamienił się w składowisko różnorakiego sprzętu i złomu. Cóż człowiek miał czas by coś rzucić na kupę i tyle

W każdym bądź razie zamieszczam fotki. Sorki, że takie udziwnione, ale troszkę mi się nudziło... Nie wyszło to tak jak sobie planowałem, troche też program namieszał przy konwersji i scalaniu ale przynajmniej mniej plików do wklejenia.
Nieostrości wynikły z tego, że na wyświetlaczu aparatu wszystko wyglądało ok. Natomiast na kompie okazało się, że fotka nieostra. Niestety aparat nie mój i nie mogłem już powtórki zrobić.