"Kaprys"

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Michu
375...499 postów
375...499 postów

"Kaprys"

Post autor: Michu »

Dziś szukając "lampowych" książek trafiłem, zwabiony Witortem na wystawie do pewnej barako-antykwariato-księgarni. Co prawda nie mieli nic z poszukiwanej przeze mnie literatury, ale na wystawie stało sobie radyjko Kaprys. Sprzedawca oznajmił mi, iż radio jest oczywiście na chodzie i chce za nie jedynie 130zł. I tu moje pytanie. Czy warto tyle dać za to radio?
Co prawda i tak raczej nie będe miał takiej kasy wiec pytam tak z czystej ciekawości i ewentualnie moge dać namiar na ten sprzęt.
Radio wizualnie jest w niezłym stanie. Tkanina i skala bez zarzutu. Skrzynia tylko jest trochę zmatowiała i lekko powycierana na kantach. Tak na mój gust stan dobry, a nawet dobry plus.
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?
Awatar użytkownika
darczar
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: darczar »

Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem takiego radia.Nabyłem je na Allegro jako uszkodzone za 20 PLN.Moja skrzynka jest w podobnym stanie, a usterka polegała na tym, że ktoś zamiast EBL21 włożył ECH21.Ogólnie radio gra fajnie, szczególnie na średnich, ale 130 PLN to chyba lekka przesada.
Pozdrowienia.
Darek
Awatar użytkownika
elektron
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: elektron »

Też ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem tego radia tyle że, dostarczonego przez PP prawie w kawałkach:( Aktualnie na allegro jest jedno w dużo niższej cenie tyle że, bez oryginalnej skali: http://www.allegro.pl/item109526401_radio_kaprys_.html
Awatar użytkownika
komar
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: komar »

Uważam, że za dużo, swojego kaprysa kupiłem za 30 zł i jest ładnie zachowany. Nawet napis się zachował. Nie jest to radio szczególnie ciekawe.
130 zł można zapłacić za coś polskiego z UKF- em i to w bardzo dobrym stanie.
Komar
Awatar użytkownika
Michu
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: Michu »

Dzięki.
W sumie to potwierdziliście moje przeczucia co do ceny tego radia.

Nie da się ukryć, że zaczynam się wkręcać w stare radyjka ;) .
Nie mam jeszcze żadnego, ale już niedługo, kto wie...
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?