Kiamera TPK-16
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 5...9 postów
Kiamera TPK-16
Witam, szukam dokumentacji lub choćiaz schematu kamery WZT TPK-16/
Będę wdzięczny za jakies info.
franciszek
email:redfn#o2.pl
Będę wdzięczny za jakies info.
franciszek
email:redfn#o2.pl
franek
-
- 5...9 postów
TPK 16
Dzieki za tak szybką odpowiedź. Ja mam taka na "chodzie" i chce ja wykorzystać do pracy w nocy do obserwacji nieba tylko jaka to ma czułość ?. Moja pracowała jako podglad miasta i ma super obiektyw dunskiej firmy ERNITEC sterowany mikrosilniczkami umieszczonymi w jego obudowie. Całość była zamontowana w pancernej obudowie zamocowanej na potężnej obrotnicy
pracujacej w azymucie i elewacji.
pracujacej w azymucie i elewacji.
franek
-
- 5...9 postów
TPK-16
Znalazłem metryczke vidicon-u XQ1293 i czarno to wiedzę bo z niej wynika, ze czułośc jest 10Lux. To słabiutki wynik jesli chodzi o prace kamery w nocy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
franek
-
- 500...624 posty
-
- 5...9 postów
TPK-16
Ja tak sobie mysle, ze w moim przypadku trzeba zwyczajnie właczyc tę zabytkową kamerę wycelowac w niebo i sprawdzic czy i co widzi. Jak nie wiedzi to kupie sobie nowa na CCD o duzej czułości i koniec zabawy. Mimo tego temat mozna ciagnąć dalej bo może ktoś wpadnie na jakis genialny pomysł godny wykorzystania. Zawsze tacy sie znajda wiec czekam na pomysły.
franc
franc
franek
-
- 5...9 postów
TPK-16
Czy WZT produkowały jakies jeszcze inne kamery?
A tak przy okazji zapytam czy ktos ma jakąś wiedze na temat radarów jakie u zywała nsza milicja w minionej epoce. Chodzi mi o ten cięzki na trójnogu z antena paraboliczną. Była cudny !
A tak przy okazji zapytam czy ktos ma jakąś wiedze na temat radarów jakie u zywała nsza milicja w minionej epoce. Chodzi mi o ten cięzki na trójnogu z antena paraboliczną. Była cudny !
franek