Mam cenzora...czyli awantura o lampę wojskową ...
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 1250...1874 posty
Mam cenzora...czyli awantura o lampę wojskową ...
Przed chwilą przeczytałem list do mnie od niejakiego Pana D. , który w prostych i chamskich słowa opisał że mogę swoje ,,artykuliki,, ze zdjęciami
wojskowej lampy wsadzić sobie w d. , że On konstruuje rzeczy ciekawe, a tu takie bzdety, etc. i że w ogóle i ogólnie to Go miałkoscią swoich wpisów prowokuję ( do czego ?, będzie bił ? ) .
Wynika z tego, że D. ma problem. Na szczęscie dla niego moje ciekawe
lampy już się kończą.
Przesłać jakieś fotki ? Odpowiedcie czytelnicy.
Normalnych Kolegów pozdrawiam - Lisor.
Ps.
D. daruj sobie odpowiedzi i nie zaśmiecaj mojej poczty i pamietaj, że
to wolne Forum...
wojskowej lampy wsadzić sobie w d. , że On konstruuje rzeczy ciekawe, a tu takie bzdety, etc. i że w ogóle i ogólnie to Go miałkoscią swoich wpisów prowokuję ( do czego ?, będzie bił ? ) .
Wynika z tego, że D. ma problem. Na szczęscie dla niego moje ciekawe
lampy już się kończą.
Przesłać jakieś fotki ? Odpowiedcie czytelnicy.
Normalnych Kolegów pozdrawiam - Lisor.
Ps.
D. daruj sobie odpowiedzi i nie zaśmiecaj mojej poczty i pamietaj, że
to wolne Forum...
-
- moderator
Re: Mam cenzora...czyli awantura o lampę wojskową ...
Przesyłaj. Ja tez mogę :)Lisor pisze:Przesłać jakieś fotki ? Odpowiedcie czytelnicy.
-
- 375...499 postów
Witam
Co do ciekawych lamp, to nigdy nie zapomnę tych które posiadałem w dzieciństwie, lata 50-te. Jako młody chłopak uległem ogólnej fali entuzjazmu i niektóre wymieniłem za modne wtedy tranzystory. Jednak obecnie lampa to ma swoją wartość wtedy jak jest w miarę dobra i z podstawką . W przeciwnym przypadku problem zdobycia podstwki przesłania resztę.
Swoją drogą mam jeszcze wiarę, że uda mi się natrafić u bliskich kolegów na podobne okazy z podstawkami itd. Takie poszukiwanie jest ciekawe podobnie jak praca bibliofila.
Jest taka prawda że kocha się bardziej to coś co się kochało i utraciło.
Pozdrowienia
Co do ciekawych lamp, to nigdy nie zapomnę tych które posiadałem w dzieciństwie, lata 50-te. Jako młody chłopak uległem ogólnej fali entuzjazmu i niektóre wymieniłem za modne wtedy tranzystory. Jednak obecnie lampa to ma swoją wartość wtedy jak jest w miarę dobra i z podstawką . W przeciwnym przypadku problem zdobycia podstwki przesłania resztę.
Swoją drogą mam jeszcze wiarę, że uda mi się natrafić u bliskich kolegów na podobne okazy z podstawkami itd. Takie poszukiwanie jest ciekawe podobnie jak praca bibliofila.
Jest taka prawda że kocha się bardziej to coś co się kochało i utraciło.
Pozdrowienia
Interstage transformers in addition to providing added voltage gain, transformer coupling eliminates the necessity of voltage-blocking (coupling) capacitor and provides a low-resistance path for direct current to the tube plate.
-
- 500...624 posty
-
- 1250...1874 posty
-
- 1250...1874 posty
-
- 125...249 postów
-
- 1250...1874 posty
-
- moderator
-
- 3125...6249 postów
Witam
To jest wolne Forum lampowe - jeśli temat postu ma związek z lampami, to jak najbardziej nadaje się aby był tutaj umieszczony.
Nie wszystkie posty muszą się wszystkim podobać - tak ja już to zostało powiedziane - jeśli komuś coś się nie podoba to po prostu może nie czytać wątku.
Sam też teoretycznie stosuję się do tej zasady - piszę "teoretycznie" bo jak na razie podobają mi się wszystkie lampowe wątki
Pasja lampowa to w obecnym świecie coś naprawdę unikalnego. Każdy lampomaniak jest według mnie osobnikiem wyjątkowym. Proponuję aby nieodpowiedzialnymi postępkami nie niszczyć więzi w tym jakże skromnym jeśli chodzi o liczbę członków środowisku.
Przy okazji chciałbym podkreślić, że Lisor jest jednym ze starszych stażem uczestników naszego Forum i tym samym przyczynia się do jego rozwoju praktycznie od samego początku.
Na poprawę nastrojów:

To jest wolne Forum lampowe - jeśli temat postu ma związek z lampami, to jak najbardziej nadaje się aby był tutaj umieszczony.
Nie wszystkie posty muszą się wszystkim podobać - tak ja już to zostało powiedziane - jeśli komuś coś się nie podoba to po prostu może nie czytać wątku.
Sam też teoretycznie stosuję się do tej zasady - piszę "teoretycznie" bo jak na razie podobają mi się wszystkie lampowe wątki

Pasja lampowa to w obecnym świecie coś naprawdę unikalnego. Każdy lampomaniak jest według mnie osobnikiem wyjątkowym. Proponuję aby nieodpowiedzialnymi postępkami nie niszczyć więzi w tym jakże skromnym jeśli chodzi o liczbę członków środowisku.
Przy okazji chciałbym podkreślić, że Lisor jest jednym ze starszych stażem uczestników naszego Forum i tym samym przyczynia się do jego rozwoju praktycznie od samego początku.
Na poprawę nastrojów:

Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Część na Allegro ("unknown", BL2), a część na schaberplatzu (Ba). Reszta trafiała się wśród innych lamp, które kiedyś dostawałem lub kupowałem.szalony pisze:OTLamp
Gdzie ty to dorwałeś ?
Elektrycznym rówieższalony pisze: Te lampy są w doskonałym stanie

P.S. RENS1224 nie jest w doskonałym stanie wizualnym, gdyż całkowicie straciła metalizację

W załączniku jeszcze jeden mój skarb: dioda tetroda DS4100
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 625...1249 postów
Re: Mam cenzora...czyli awantura o lampę wojskową ...
A może Pan D. ujawni się na forum i przedstawi swoje ciekawe rzeczy - my zaś spróbujemy je ocenić.Lisor pisze:Przed chwilą przeczytałem list do mnie od niejakiego Pana D. On konstruuje rzeczy ciekawe
-
- 2500...3124 posty
Ta Ba... Szczęka spadła, a ja znalazłem się w siódmym niebie.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!