Schaberplatz 13.05.2006

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

OTLamp

Schaberplatz 13.05.2006

Post autor: OTLamp »

Pogoda dopisała, ludzi było sporo, a najważniejsze, że u rozbieracza spadły ceny :shock: . Towar musi trochę poleżeć i gdy już prawie zapuszcza korzenie, ceny spadają 8) . Kupiłem więc dwie E55L Mullarda , dwie E80CC Tungsrama. Wcisnięto mi też NOS T-02 Laminy, więc musiałem wracać na paluszkach bo mam wyjątkowego pecha jeżeli chodzi o katody wolframowe nawęglane :roll: .
szalony

Post autor: szalony »

Ino mię nie strasz, że one są czułe na wstrząsy :shock:

PS. Czy niosłeś tą T-02 w opakowaniu (rakieta) ? 8)
OTLamp

szalony pisze:Ino mię nie strasz, że one są czułe na wstrząsy :shock:
Niestety są i dlatego nie kupuję na allegro takich lamp, chyba że jestem w stanie odebrać osobiście.
szalony pisze: PS. Czy niosłeś tą T-02 w opakowaniu (rakieta) ? 8)
Nie, była luzem, owinięta gazetami (kilka warstw).
szalony

Może to dać niewidoczne uszkodzenia, czy po prostu pęknięcie ? Moja na szczęście była przysłana w oryginalnym opakowaniu. Chociaż nigdy nic na niej nie zbuduje, wolę mieć "eksponat czynny" :)
OTLamp

szalony pisze:Może to dać niewidoczne uszkodzenia, czy po prostu pęknięcie ?
Ja miałem same widoczne przypadki. Włókno było po prostu w drobnych kawałeczkach (rozsypało się).
Ostatnio zmieniony sob, 13 maja 2006, 23:26 przez OTLamp, łącznie zmieniany 1 raz.
szalony

Czyli w mojej wszystko OK 8)
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Re: Schaberplatz 13.05.2006

Post autor: Vault_Dweller »

OTLamp pisze:Pogoda dopisała, ludzi było sporo, a najważniejsze, że u rozbieracza spadły ceny :shock: . Towar musi trochę poleżeć i gdy już prawie zapuszcza korzenie, ceny spadają 8) . Kupiłem więc dwie E55L Mullarda , dwie E80CC Tungsrama. Wcisnięto mi też NOS T-02 Laminy, więc musiałem wracać na paluszkach bo mam wyjątkowego pecha jeżeli chodzi o katody wolframowe nawęglane :roll: .
Też byłem, nic nie kupiłem- kasy za mało... Chciałem sprawić sobie kable zasilające IEC. Zdziwiłem się gdy zobaczyłem, że rozbieracz zamienił się miejscami z kolesiami od chłodnictwa.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
szalony

Andrzej Molicki
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Andrzej Molicki »

Ło nawet fajne lampeczki chyba się skuszę :lol: