prosze o identyfikacje :)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 5...9 postów
prosze o identyfikacje :)
witam chcialbym popprosic o identyfikacje tego cuda znalezionego na strychu ...
ps dodam od siebie ze ktos tam juz cos mieszal i dokladal ale to chyba nie ma za duzego znaczenia
dziekuje i pozdrawiam
ps dodam od siebie ze ktos tam juz cos mieszal i dokladal ale to chyba nie ma za duzego znaczenia
dziekuje i pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 6250...9374 posty
-
- moderator
Re: prosze o identyfikacje :)
To coś to zapewne samoróbka, przynajmniej nigdzie nie widać żadnych symboli fabrycznych, czy choćby opisów na gniazdach. Jest to odbiornik z drugiej połowy lat 20-tych (lub może być trochę późniejszy jak jest samoróbką). Grzebany był, to widać, działać nie ma prawa, choć możliwe, że po konserwacji i przejrzeniu układu, tudzież wsadzeniu właściwych lamp by zagrał. Oczywiście zasilany jes z baterii.djban pisze:witam chcialbym popprosic o identyfikacje tego cuda znalezionego na strychu ...
-
- 5...9 postów
chcialbym bardzo podziekowac za odpowiedzi jednak mam pytania dodatkowe
- jest to odbiornik czy radiostacja???
(moze ja tu cos pomylilem)
- czy ktos kolekcjonuje cos takiego??? (pytam w imieniu aktualnego wlasciciela)
mozna to gdzies wystawic ?? jakis dom aukcyjny ???(ew prosze o propozycje cenowe- jesli to wogole da sie sprzedac)
ps dodam ze najprawdopodoniej to jednak lata 30 ale pewny nie jestem
- jest to odbiornik czy radiostacja???
(moze ja tu cos pomylilem)
- czy ktos kolekcjonuje cos takiego??? (pytam w imieniu aktualnego wlasciciela)
mozna to gdzies wystawic ?? jakis dom aukcyjny ???(ew prosze o propozycje cenowe- jesli to wogole da sie sprzedac)
ps dodam ze najprawdopodoniej to jednak lata 30 ale pewny nie jestem

-
- moderator
Odbiornik, czyli jak to kiedyś nazywano 'radiostacja odbiorcza' :)djban pisze: - jest to odbiornik czy radiostacja???
Np. ja.djban pisze: - czy ktos kolekcjonuje cos takiego??? (pytam w imieniu aktualnego wlasciciela)
Sprzedać można zawsze, ale jak to jest samoróbka, i do tego grzebana (co jest wyraźnie na niektórych zdjęciach widoczne) to specjalnie wartości nie posiada. Na niemieckim Ebayu samoróbki idą po kilkadziesiąt euro, generalnie po cenie części.djban pisze:mozna to gdzies wystawic ?? jakis dom aukcyjny ???(ew prosze o propozycje cenowe- jesli to wogole da sie sprzedac)
ps dodam ze najprawdopodoniej to jednak lata 30 ale pewny nie jestem :)
W sytuacji gdyby się to okazało być jednak fabryczne radio to jego wartość może być wielokrotnie wyższa, ale to zależy od firmy, stopnia zużycia i przerobienia radia.
Ja również takie rzeczy zbieram:) Byłbym zainteresowany, ale musiałbym to jakoś obejrzeć dokładniej (zwłaszcza lampy).djban pisze: - czy ktos kolekcjonuje cos takiego??? (pytam w imieniu aktualnego wlasciciela)
Ostatnio zmieniony śr, 10 maja 2006, 20:36 przez OTLamp, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 5...9 postów
Ja również takie rzeczy zbieram:) Byłbym zainteresowany, ale musiałbym to jakoś obejrzeć dokładniej.
hmmm moze bedziesz mial duzo wiecej szczescia radyjko lezy w okolicach Ozorkowa, Parzeczewa
musze tylko dograc kwestie z wlascicielem ale zapewne okolice koniec czerwca moze lipiec
jesli wszystko bedzie na tak

szczegoly na pw
-
- 6250...9374 posty
-
- 5...9 postów
-
- 500...624 posty