Empfanger schaltungen, oraz inne książki.

Internet to prawdziwa skarbnica lampowej wiedzy. Znalazłeś ciekawą stronę tematyczną? Tutaj możesz przekazać innym informację o jej adresie i zawartości.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

OTLamp

Empfanger schaltungen, oraz inne książki.

Post autor: OTLamp »

Są tutaj:

http://linepc.ath.cx/ELEKTRONIKAI_Konyvek/frame2.html

http://oldradio.tesla.hu/konyvek.html

Transfer z pierwszego źródła jest kiepski, część materiałów jest również w drugim linku, spod z którego jest lepszy transfer. Oprócz Empfanger Schaltungen (tomy 1, 2,3, 5, 8, nie ma tomu 9 :( ) są też katalogi lamp Philipsa z 1940r i 1942r, kilka materiałów z lat 20, np. Telefunken Rundschau z 1926r.
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: Empfanger schaltungen, oraz inne książki.

Post autor: amator »

Witam.
Znowu ja...
OTLamp pisze:Transfer z pierwszego źródła jest kiepski,
Aaa tam... czekałem kwadrans i nawet strona mi się nie załadowała... :(
część materiałów jest również w drugim linku, spod z którego jest lepszy transfer. Oprócz Empfanger Schaltungen (tomy 1, 2,3, 5, 8, nie ma tomu 9 :( ) są też katalogi lamp Philipsa z 1940r i 1942r, kilka materiałów z lat 20, np. Telefunken Rundschau z 1926r.
Dlaczego u mnie wszystkie odnośniki kończą się porbaniem pliku directory.djvu o wielkości 150 - 600 bajtów??? :( Czy gdzieś trzeba się rejestrować???

Pozdrawiam
OTLamp

Post autor: OTLamp »

amator pisze: Aaa tam... czekałem kwadrans i nawet strona mi się nie załadowała... :(
U mnie otwiera się bez większych problemów.

amator pisze:
Dlaczego u mnie wszystkie odnośniki kończą się porbaniem pliku directory.djvu o wielkości 150 - 600 bajtów??? Czy gdzieś trzeba się rejestrować???
Nie wiem:( Klikałeś od razu na "download" czy klikałeś prawym klawiszem myszy i wybierałeś "zapisz element docelowy jako.."? Nie potrzeba nigdzie się rejestrować.

Pozdrawiam
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: amator »

OTLamp pisze:U mnie otwiera się bez większych problemów.
Być może była to wina serwera, bo dziś jest bez problemu... z otwarciem. Transfer mam na poziomie... 120-350 bajtów na sec. Pierwszą fotkę z podstrony schaltungen (c.a. 25kB) pobierałem przez prawie 5 minut :evil: . Rezygnuję...
Klikałeś od razu na "download" czy klikałeś prawym klawiszem myszy i wybierałeś "zapisz element docelowy jako.."? Nie potrzeba nigdzie się rejestrować.
Dla pewności sprawdziłem: zapisz jako, download i otwórz. W załaczniku masz to, co u mnie pobiera się jako "Daten und shaltungen moderner". Pozostałe linki funkcjonują tak samo. Wrr... wrrrr... wrrrrrrrr... :evil:

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.