Zna ktos jakies miejsca zwiazane z tematem?
Siedze sobie tu na wakacjach (lato - tu jest lato - 25 stopni, slonce, gorki i piwo z beczki po 3zl za kufel :), ale hobbistycznie cierpie - nikit (z tubylcvami wlacznie) nic nie wie o zabytkowych radiach, nie ma tu nawet jakies 'Muzeum Techniki', ze o targach staroci w stylu warszawskiego Kola nie wspomne. Slyszal moze ktos o czyms 'staroradiowym' w Bratyslawie?
Radio retro w Bratyslawie?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- moderator
-
- moderator
Jest tylko muzeum transportu (jeszcze nie byle, ale zamierzam pojsc), moze w ktoryms z pojazdow (vozidel jak tu mowia :) bedzie jakies radio - np. Philips 260B :)macska pisze:Nie do wiary!
Zeby w stolicy Slowacji nie bylo muzeum techniki.
Ale do Wiednia masz niecale 60 km, a tam sa naprawde ciekawe rzeczy.
A do Wiednia skocze, ale tylko na jeden dzien, wiec raczej tylko pochodze po starowce, chyba, ze radiomuzeum rzuci mi sie w oczy.
Jak po centrum tylko to pewnie nie bedzie po drodze, ale mimo wszystko napisze adres:tszczesn pisze: A do Wiednia skocze, ale tylko na jeden dzien, wiec raczej tylko pochodze po starowce, chyba, ze radiomuzeum rzuci mi sie w oczy.
Erstes Österreichisches Funk- und Radiomuseum
A-1060 Wien, Eisvogelgasse 4/5
-
- moderator
Wlasnie mi troche malo czasu zostalo na Wieden, chyba teraz juz tam nie pojade, za to za jakis czas wpadne na kilka dni, to i na dokladne obejrzeniu muzeum czasu starczy.macska pisze:Jak po centrum tylko to pewnie nie bedzie po drodze, ale mimo wszystko napisze adres:tszczesn pisze: A do Wiednia skocze, ale tylko na jeden dzien, wiec raczej tylko pochodze po starowce, chyba, ze radiomuzeum rzuci mi sie w oczy.
Erstes Österreichisches Funk- und Radiomuseum
A-1060 Wien, Eisvogelgasse 4/5
BTW. Mam wrazenie tylko, ze jak sie kupuje bilet kolejowy w Bratyslawie do Warszawy jest on dwa razy tanszy niz jak sie go kupuje w Warszawie (w druga strone co prawda, ale po tej samej trasie).
-
- 625...1249 postów