Generator - mam Meratronika G 432, zewnętrznie i w środku wygląda dobrze, pasmo 1Hz - 1MHz, ale nie wiem jakie zniekształcenia wnosi...
Acha - jakbyś mógł to zapodaj fotkę płyty czołowej swojego sprzęta, szybciej połapię o co chodzi
U mnie jest przełącznik (Hz x1, x10, x100) i kondensator zmienny do ustawienia mostka na żądaną częstotliwość.
Alek pisze:
W pozycji przełącznika kal. doprowadza się badany sygnał do wejścia przyrządu i potencjometrem reguluje się tak, by przyrząd pokazał pełne wychylenie.
Czyli sygnał z generatora - do wejścia wzmacniacza, wyjście wzmacniacza - do obciążenia i do wejścia MZN?
A wyjście miernika do czego jest? w sumie na wyjście idzie to samo co na mikroamperomierz, tyle że μA pokazuje wartość średnią (?)
I ustawiam pełne wychylenie miernika potencjometrem (w 8B - zgrubne / dokładne?) tym na wejśćiu? 8C ma też dzielnik na wejściu (1:1, 1:10, 1:100)
Mam jeszcze tajemnicze pokrętło ' kompensacja', jest tuż pod regulatorem mostka ale nie wiem do czego służy - chyba coś w mostku przestawia.
Filtry GP / DP działają, jeden wyrzuca przydźwięki a drugi szumy