Schaberplatz 11.02.2006

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

OTLamp

Schaberplatz 11.02.2006

Post autor: OTLamp »

U rozbieracza dużo nowości, dużo dużych transformatorów, różnych ustrojów pomiarowych i lamp. Były lampy z białymi pieczątkami "Polskie radio Łódź": 6SJ8, magiczne oczka 1629 i inne. Ja kupiłem PP222 Tungsrama sygnowaną przez Elektrita!! :shock: , globową i siatkowaną AZ11 oraz tetrodę końcową 46 (ze wspomnianą pieczątką).
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: Schaberplatz 11.02.2006

Post autor: tszczesn »

OTLamp pisze:U rozbieracza dużo nowości, dużo dużych transformatorów, różnych ustrojów pomiarowych i lamp. Były lampy z białymi pieczątkami "Polskie radio Łódź": 6SJ8, magiczne oczka 1629 i inne. Ja kupiłem PP222 Tungsrama sygnowaną przez Elektrita!! :shock: , globową i siatkowaną AZ11 oraz tetrodę końcową 46 (ze wspomnianą pieczątką).
Nie wyrzucaj tego Tungsrama przypdakiem i powiedz co za niego chcesz :).
OTLamp

tszczesn pisze: Nie wyrzucaj tego Tungsrama przypdakiem i powiedz co za niego chcesz :).
A gdzież ja bym go miał wyrzucać? Żebys Ty widział jak ja z nim szedłem z schaberplatzu - powolutku i małymi kroczkami żeby się czasami nie poślizgnąć :lol:
A co za niego chcę to nie wiem, bo nawet nie wiem czy chcę się go pozbyć :roll:

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

OTLamp pisze:
tszczesn pisze: Nie wyrzucaj tego Tungsrama przypdakiem i powiedz co za niego chcesz :).
A gdzież ja bym go miał wyrzucać? Żebys Ty widział jak ja z nim szedłem z schaberplatzu - powolutku i małymi kroczkami żeby się czasami nie poślizgnąć :lol:
A co za niego chcę to nie wiem, bo nawet nie wiem czy chcę się go pozbyć :roll:
Na pewno chcesz - może za dobry transformator zasilający? Albo jakies inne lampy?
OTLamp

tszczesn pisze: Na pewno chcesz - może za dobry transformator zasilający? Albo jakies inne lampy?
Hehe, transformatorów to Ci u mnie dostatek, a co do lamp to hmm....globowa RES964 mi się marzy :roll: Ja jednak nie wiem czy ta PP222 jest sprawna (sprzedający mówił, że tak), nie mam możliwości teraz tego sprawdzić. Sprawdziłem jedynie żarzenie. Sama lampa wygląda identycznie jak PP430, która do Ciebie kiedyś poszła, z tą różnicą, że w tej PP222 napisy są wyraźne i nie trzeba chuchać:)
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

OTLamp pisze: Hehe, transformatorów to Ci u mnie dostatek, a co do lamp to hmm....globowa RES964 mi się marzy :roll: Ja jednak nie wiem czy ta PP222 jest sprawna (sprzedający mówił, że tak), nie mam możliwości teraz tego sprawdzić. Sprawdziłem jedynie żarzenie. Sama lampa wygląda identycznie jak PP430, która do Ciebie kiedyś poszła, z tą różnicą, że w tej PP222 napisy są wyraźne i nie trzeba chuchać:)
Globową to nie wiem, czy mam, inne na pewno, oczywiście ze znakomitą emisją. A wygląda tak samo, bo się Tungsramowi nie chciało robić różnych baniek do różnych lamp :) Zresztą Tungsram miał jakąś dziwną awersję do globowych banieczek.
OTLamp

tszczesn pisze:
Globową to nie wiem, czy mam, inne na pewno, oczywiście ze znakomitą emisją.
Zwykłe RES964 to też mam i też z doskonałą emisją (jedną zresztą od Ciebie).
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

tszczesn pisze: Na pewno chcesz - może za dobry transformator zasilający?
A jaki to musi być transformator aby nazwać go dobrym ?
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

fugasi pisze: A jaki to musi być transformator aby nazwać go dobrym ?
Niepordzewaiły, niespalony, z niepourywanymi końcówkami - po prostu dobry :)
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

Acha, w dobrym stanie po prostu, myślałem że jakiś wybitny albo, apage, "audiofilski" :D
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

fugasi pisze:Acha, w dobrym stanie po prostu, myślałem że jakiś wybitny albo, apage, "audiofilski" :D
Wiesz sporo 'sprawnych' transformatorów jakie widziałem nijak nie dałoby się tym słowem opisać - dlatego też tak to zaznaczyłem.