Locutus pisze: wt, 27 maja 2025, 13:20
Przyjechała do mnie taka fajna 286tka jako "dawca".
Aumulator nie zrobił spustoszenia dookoła, braki nie sa duże i co najważniejsze PAL'e są, może trzeba dać jej szansę...
To właśnie jest problem, totalnych złomów jest mało, a każdej w miarę całej szkoda.
Też mam ból i opory żeby coś na części poświęcić
A stos złomu rośnie... Może w długie zimowe wieczory coś więcej uda się zrobić. Wczorajsza inspekcja złomu pecetowego w
poszukiwaniu konkretnej karty ujawniła złoże płyt głównych, nawet jeszcze nie zinwentaryzowanych
Chyba trzeba przestać na giełdy chodzić, przeglądać allegro i pójść na terapię odwykową
mak222 pisze: wt, 27 maja 2025, 14:12
To właśnie jest problem, totalnych złomów jest mało, a każdej w miarę całej szkoda.
Też mam ból i opory żeby coś na części poświęcić
A stos złomu rośnie... Może w długie zimowe wieczory coś więcej uda się zrobić. Wczorajsza inspekcja złomu pecetowego w
poszukiwaniu konkretnej karty ujawniła złoże płyt głównych, nawet jeszcze nie zinwentaryzowanych
Chyba trzeba przestać na giełdy chodzić, przeglądać allegro i pójść na terapię odwykową
Marek
Ale jak to "przestać chodzić"
Ja na giełdy chodzę głównie w celach towarzyskich ale od czasu do czasu "coś się trafi"...
U mnie w zasobach płyt 286 jest dosłownie kilka więc... 'choroba może się jeszcze rozwijać'
Płyta już SPA i wstępnych oględzinach.
'Wydłybywacz' elementów na szczęście nie był kowalem i destrukcje są minimalne.
Zastanawia mnie co go motywowało... jak trzeba być zdesperowanym, żeby 'odzyskiwać' podstawkę DIL, drabinki rezystorowe i rezystory 10k
Jest i siurprajz - kontroler peryferiów był włożony 'na sztukę' i ma obcięte wszystkie nogi
82C602.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.