Witam.
Mam pytanie odnośnie podglądu plików gerber, jeżeli robię to w KiCad wygląda jak na zrzutach ekranu, jednak po załadowaniu do PCBWay jest problem.
Czy ma to jakiś wpływ na wykonanie PCB?
Piotr
Podgląd plików gerber
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 125...249 postów
Podgląd plików gerber
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 625...1249 postów
Re: Podgląd plików gerber
Wrzuć tu te pliki to sprawdzę która konkretnie warstwa powoduje problem.
Odbiornik TV na 2 tranzystorach/lampach: Prima II/Prima III:
viewtopic.php?f=16&t=29213
viewtopic.php?f=16&t=29213
-
- 250...374 postów
Cześć,
Na początku sugerowałbym sprawdzenie gerberów w przeglądarce w KiCadzie. To co pokazałeś na zrzucie jest widokiem z przeglądarki 3D KiCada. Z ciekawości sprawdziłem jak wyglądają moje gerbery z KiCada w przeglądarce PCBWay i wyglądały ok. Przy generowaniu gerberów ustawiłem opcje żeby KiCad zastosował rozszerzenia jak dla Protela, reszta domyślnie.
Pozdrawiam,
Na początku sugerowałbym sprawdzenie gerberów w przeglądarce w KiCadzie. To co pokazałeś na zrzucie jest widokiem z przeglądarki 3D KiCada. Z ciekawości sprawdziłem jak wyglądają moje gerbery z KiCada w przeglądarce PCBWay i wyglądały ok. Przy generowaniu gerberów ustawiłem opcje żeby KiCad zastosował rozszerzenia jak dla Protela, reszta domyślnie.
Pozdrawiam,
-
- 125...249 postów
Witam.
Sprawdziłem i tam też źle wyświetla, szukam przyczyny jednak na obecną chwilę nic nie znajduję.
Dzięki.
Piotr
Sprawdziłem i tam też źle wyświetla, szukam przyczyny jednak na obecną chwilę nic nie znajduję.
Dzięki.
Piotr
-
- 2500...3124 posty
A jaka to wersja KiCADa? I która warstwa właściwie się źle wyświetla?
-
- 125...249 postów
Witam.
Miałem 7 teraz 9.
Miałem 7 teraz 9.
-
- 125...249 postów
Witam.
Problem rozwiązany.
Pozdrawiam.
Piotr
Problem rozwiązany.
Pozdrawiam.
Piotr
-
- 2500...3124 posty
To napisz co było problemem, może się komuś przyda kiedyś.
-
- 125...249 postów
Witam.
Skopiowałem cały układ elementów wraz ze ścieżkami do schowka, skasowałem całą płytkę, następnie zrobiłem nowy obrys płytki, wszystko na tym samym panelu bez wychodzenia i w najprostszy sposób czyli wkleiłem elementy ze schowka. Po tym zabiegu wygląd PCB z elementami "normalny" tak samo jak pliki gerber. Nie wiem co było nie tak, nie miałem ochoty już z tym walczyć.
Pozdrawiam.
Piotr
Skopiowałem cały układ elementów wraz ze ścieżkami do schowka, skasowałem całą płytkę, następnie zrobiłem nowy obrys płytki, wszystko na tym samym panelu bez wychodzenia i w najprostszy sposób czyli wkleiłem elementy ze schowka. Po tym zabiegu wygląd PCB z elementami "normalny" tak samo jak pliki gerber. Nie wiem co było nie tak, nie miałem ochoty już z tym walczyć.
Pozdrawiam.
Piotr