Cześć
czy któryś z Kolegów lub Koleżanek próbował swoich sił z podobnym tworem? Jest kilka firm ofeujących kity takiego wzmacniacza ale ceny zaporowe (tak samo jak i oryginalnego wzmiacniacza). Może ktoś ma jakieś wzory płytek? Na pewno będę potrzebował trafo zasilające 325-0-325 z odczepem na bias. Chyba, że znacie jakiś fajny sposób żeby biasować z anodowego Ktoś coś?
in gain we trust
kupię: EM34 NOS, wtyczkę sieciową Graetz Radio brązową
Trafo może podejdzie to 290CEX albo z tej rodziny.
Jeśli masz schemat I jakieś zdjęcia mogę w celach edukacyjno poznawczych zaprojektować i zamówić takie pcb.
Bardziej mi chodzi o doświadczenia związane z budową i możliwymi zmianami układowymi typu nie montuj switcha jazz/rock czy olej wejście półprzewodnikowe. Wiem, że jest PCB od amerykańców i może ktoś ma jej wzór żeby nie projektować samemu. No i same wrażenia z brzmienia bo filmiki na yt to jedno a rzeczywistość drugie... Dzieki Kolego onyx za pomoc ale cele edukacyjno-poznawcze mam już klikanaście lat za sobą Zapomniałem już chyba, że Koledzy znający stronę Tomka na pamięć już się tu nie udzielają
Wracając do tematu - czy ktoś z Was już to robił? Sławek? Painlust? Ghost?
in gain we trust
Nie pytam o opinie - Painlust i tak powie że za mało gainu XD pytam czy ktoś robił. Ceny zaporowe bo kit który ma to samo co 2203 jest o ok 30 procent droższy. O płytkę pytam bo jak ktoś ma to po co siedzieć i projektować. A stałego biasu po prostu nie robiłem bo zawsze się trafiał automatyczny, stąd pytanie. Bo przy prostowniku nie graetza tylko z szeregowych diod ponić jest inaczej i musi być dodatkowe uzwojenie... Poza tym mam wolny czas pomiędzy powrotem z pracy a robieniem obiadu (czyli jakieś 7 minut dziennie) i wolę oszczędzać i polegać na błędsch innych xd
in gain we trust
Moim zdaniem 2 mm daje dużą sztywność pcb, grubość ścieżek 1 oz. wystarczy. Wykonawca deklaruje tolerancję wymiarów 10%.
Mam dla porównania dwa pcb, niebieskie o grubości 1,6 mm i zielone 2 mm, mają inne proporcje ale zdecydowanie wolę zielone.
Jeśli fundusze pozwalają warto dopłacić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W przypadku użycia kondensatorów Orange Drop, które to są dość duże i stosunkowo ciężkie warto mieć grubszą płytkę.
Najtaniej, wykonanie jednostkowe, wyjdzie turret board wykonany samodzielnie.