Za 10 lat temu kupiłem w czasie przypadkowego przeglądania allegro kilka transformatorów głośnikowych pod EL84.
Były za jakieś drobne, jak 20zł/sztuka, miały wyprowadzenia 4,8,16 Omów, więc z automatu uznałem że to jakieś gitarowce i pewnie nawijane na odwal się, bez specjalnego podziału na sekcję.
Dzisiaj w przypływie nudy jeden rozmontowałem, by zobaczyć co to jest i się zdziwiłem.
Trafo na blachach 0,5mm, rdzeń o powierzchni 7,3cm i wygląda na 7 sekcji, 3 wtórne i 4 anodowe, bez oczepów UL.
Czy ktoś ma może jakieś informacje kto to nawijał? Etykieta jest bardzo podstawowa, nikt się pod tym nie podpisał.
Z tego co pamiętam brałem ostatnie sztuki, a było tego kilka razy więcej sprzedanego.
Szukam informacji o bezimiennym transformatorze głośnikowym.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 250...374 postów
Szukam informacji o bezimiennym transformatorze głośnikowym.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 625...1249 postów
Re: Szukam informacji o bezimiennym transformatorze głośnikowym.
Możliwe, że od 4pietro4.
-
- 250...374 postów
Dzięki za odpowiedź. Jak by ktoś coś kojarzył to proszę pisać.
Szybko pewnie nic z tego nie zbuduję, ale jako że wyglądają uczciwie to może być motywacja na jakieś małe stereo.
Szybko pewnie nic z tego nie zbuduję, ale jako że wyglądają uczciwie to może być motywacja na jakieś małe stereo.
-
- 625...1249 postów
Kaka miał podobne wymiary i deklielki, ale nie dawał naklejki z opisem...więc chyba nie jego...