Witam,
Jak w temacie, kupię takowy głośnik, sprawny w dobrym stanie.
Pozdrawiam,
A.
Głośnik RFT L3402
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 2500...3124 posty
Głośnik RFT L3402
Kupię lampy: 35Z4GT, 12K8GT,
-
- 1875...2499 postów
Re: Głośnik RFT L3402
Witam!
Ja bym odradzał.....nie wiadomo, czy nie stał w zawilgoconym pomieszczeniu, u mnie kilkunastoletnia "kwarantanna" w starym domu spowodowała przerwę w doprowadzeniu cewki lub samej cewce.
Mój głośnik to zabytek, z bakelitowym koszem.
Z powodu braku możliwości naprawy, kupiłem ostatecznie głośnik szerokopasmowy z "tubką", taki jakie stosuje się w tanich piecykach gitarowych.
W radiu ten głośnik, (a pewnie chodzi o Juwela?), idzie zastąpić innym głośnikiem , na przykład z kolumny ZG10 od Amatora Stereo czy głośnikiem z kolumn, które są wywalane ze starych kościołów, radio, które ma tylko zakresy AM nie zagra lepiej na oryginale, ja swój trzymam, choć nie ma perspektywy na jego renowację.
Głośniki te były też w kolumnach VERMONA, ale z epoki lamp , MV2/MV3 choćby
Ja bym odradzał.....nie wiadomo, czy nie stał w zawilgoconym pomieszczeniu, u mnie kilkunastoletnia "kwarantanna" w starym domu spowodowała przerwę w doprowadzeniu cewki lub samej cewce.
Mój głośnik to zabytek, z bakelitowym koszem.
Z powodu braku możliwości naprawy, kupiłem ostatecznie głośnik szerokopasmowy z "tubką", taki jakie stosuje się w tanich piecykach gitarowych.
W radiu ten głośnik, (a pewnie chodzi o Juwela?), idzie zastąpić innym głośnikiem , na przykład z kolumny ZG10 od Amatora Stereo czy głośnikiem z kolumn, które są wywalane ze starych kościołów, radio, które ma tylko zakresy AM nie zagra lepiej na oryginale, ja swój trzymam, choć nie ma perspektywy na jego renowację.
Głośniki te były też w kolumnach VERMONA, ale z epoki lamp , MV2/MV3 choćby
-
- 2500...3124 posty
Dlatego szukam tu na forum, bardziej ufam komuś z forum aniżeli sprzedawcy z allegro, zresztą tam tych głośników nie ma 
Żaden inny głośnik w grę nie wchodzi, szukam tego konkretnego.
Pozdrawiam,
A.

Żaden inny głośnik w grę nie wchodzi, szukam tego konkretnego.
Pozdrawiam,
A.
Kupię lampy: 35Z4GT, 12K8GT,
-
- 6250...9374 posty
https://sprzedajemy.pl/glosniki-fullran ... nr69274765
Jest podany numer telefonu, zawsze można zadzwonić i pogadać, żeby "wyczuć" sprzedającego.
Jest podany numer telefonu, zawsze można zadzwonić i pogadać, żeby "wyczuć" sprzedającego.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.