ChatGPT

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

staszeks
2500...3124 posty
2500...3124 posty

ChatGPT

Post autor: staszeks »

kawałek (tylko urywek) z mojej dyskusji z tym cudem:
ChatGPT
Liczb pierwszych kończących się na 5 jest nieskończenie wiele. Jest to spowodowane tym, że wszystkie liczby pierwsze większe od 5 kończą się na 1, 3, 7 lub 9, z wyjątkiem liczby pierwszej 5. Więc każda liczba pierwsza większa od 5, jeśli kończy się na 5, będzie liczbą pierwszą kończącą się na 5. Przykłady to 5, 15, 25, 35 itd.
User
wyloguj mnie
ChatGPT

Nie mam możliwości wylogowania użytkowników, ponieważ nie jestem zintegrowany z Twoim kontem ani systemem logowania. Jeśli chcesz się wylogować z jakiegoś konkretnego konta, musisz skorzystać z opcji wylogowania dostępnej w aplikacji lub serwisie, z którego korzystasz.
User
jaka jest definicja liczby pierwszej
ChatGPT

Liczba pierwsza to liczba naturalna większa od 1, która posiada dokładnie dwa dzielniki: jeden i samą siebie. Innymi słowy, liczba pierwsza jest taka, która dzieli się tylko przez 1 i samą siebie, nie mając innych dzielników. Przykłady to 2, 3, 5, 7, 11, 13 itd.
User
To poprzednie dostałem od ceibie taka odpowiedź: Liczb pierwszych kończących się na 5 jest nieskończenie wiele. Jest to spowodowane tym, że wszystkie liczby pierwsze większe od 5 kończą się na 1, 3, 7 lub 9, z wyjątkiem liczby pierwszej 5. Więc każda liczba pierwsza większa od 5, jeśli kończy się na 5, będzie liczbą pierwszą kończącą się na 5. Przykłady to 5, 15, 25, 35 itd.
ChatGPT

Przepraszam za pomyłkę. Moja poprzednia odpowiedź zawierała błąd. Faktycznie, liczby pierwsze kończące się na 5 to tylko 5 i żadna inna. Dziękuję za zauważenie i wyjaśnienie. Definicja liczby pierwszej pozostaje zgodna z poprzednią odpowiedzią. Liczby pierwsze to liczby naturalne większe od 1, które mają dokładnie dwa dzielniki: jeden i samą siebie.
1 / 2
User
Czy na podstawie powyższego wnosisz poprawki aby więcej takiej pomyłki nie popełnić?
ChatGPT

Tak, zrozumiałem swoją pomyłkę i zastosuję się do Twojej uwagi, aby unikać podobnych błędów w przyszłości. Zawsze będę dbał o dokładność i staranność w udzielaniu odpowiedzi. Dziękuję za zrozumienie.
sam sobie w życiu
jakoś nie radzę
więc biuro porad
dla innych prowadzę
/Sztaudynger/
Awatar użytkownika
Alek
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: ChatGPT

Post autor: Alek »

Te czaty mają do siebie, że one nawet jak nie wiedzą to wysysają z fantazji, podając to jako pewnik. Niestety.
Awatar użytkownika
Nieliniowy
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Nieliniowy »

Alek pisze: pn, 29 kwietnia 2024, 12:56 Te czaty mają do siebie, że one nawet jak nie wiedzą to wysysają z fantazji, podając to jako pewnik. Niestety.
Komputery z fantazją.. Szkoda że Stanisław Lem tego nie doczekał.

Dodam coś z moich eksperymentów:
Stable Diffusion 1.5 LCE, rozdzielczość 512x512
16-18 kroków generacji, fantazja na 6.5 ;)
Odpalone na nowym NPU (laptop z Core 7 155H), czas generacji obrazu około 7-10s
Załączniki
Radio_1.png
Radio_2.png
Radio_3.png
Radio_5.png
Radio_8.png
Radio_21.png
Radio_23.png
Radio_28.png
Radio_30.png
Radio_7.png
Awatar użytkownika
Krzysztof_M
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Krzysztof_M »

Te grafiki są czadowe :)
α β Σ Φ Ω ℧ μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ −
Awatar użytkownika
taipan3
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: taipan3 »

To jest genialne , czy można sobie takie coś wydrukować ?
Pytam autora bo to już nie jest jakiś rysunek ale dzieło sztuki .
Awatar użytkownika
hellcat
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: hellcat »

Trochę jest to dla mnie przerażające, mogę zaprezentować wzmacniacz wygenerowany przez sztuczną inteligencję, którego nigdy nie wykonałem i większość będzie zachwycone wyglądem.
To już wolę sam zaprojektować i wykonać, nawet jak nie będzie doskonały.
Üdv
Macska
Awatar użytkownika
Nieliniowy
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Nieliniowy »

taipan3 pisze: pn, 6 maja 2024, 21:41 To jest genialne , czy można sobie takie coś wydrukować ?
Pytam autora bo to już nie jest jakiś rysunek ale dzieło sztuki .
Tak, jak najbardziej da się to zainstalować i pobawić się samemu na zwykłym pececie.
Wymagany jest dowolny niebieski procesor, najlepiej z niebieskim GPU. Nie mam pojęcia czy to odpali na czerwonym procesorze.. nie pytajcie.
Procesor wykopany w lesie (pozdrawiam służby Archeo..) będzie ok, tylko trzeba brać długie przerwy na kawę :lol:
Link do kodu: https://github.com/intel/openvino-ai-plugins-gimp
Instrukcja dla systemu Windows: https://github.com/intel/openvino-ai-pl ... s_users.md

To jest wersja eksperymentalna więc instalacja wymaga trochę zabawy ale warto.
Potrzebna jest specyficzna wersja GIMP, 2.99.14
Awatar użytkownika
^ToM^
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: ^ToM^ »

Też się bawiłem grafikami tworzonymi przez AI. Byłem naprawdę mocno zaskoczony tym co się udało wytworzyć. Świetne to jest!
Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
staszeks
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: staszeks »

A ja mam teraz pytanie.
Jaka inteligencja będzie mogła pomóc odczytać nieostre zdjęcia odręcznego pisma?
dacie jakiegoś linka?
sam sobie w życiu
jakoś nie radzę
więc biuro porad
dla innych prowadzę
/Sztaudynger/
ODPOWIEDZ