Ostrzeżenie z przeglądarki
Moderator: gsmok
-
- 625...1249 postów
Ostrzeżenie z przeglądarki
Przy próbie wejścia na forum moja przeglądarka wyświetla komunikat o potencjalnym niebezpieczeństwie i pozwala kontynuować jedynie na własne ryzyko. Chyba jakiś certyfikat się przeterminował, czy coś takiego...?
-
- 1875...2499 postów
Re: Ostrzeżenie z przeglądarki
Mam to samo w najnowszej wersji Chrome na systemie Android 10.13
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- moderator
Czołem.
Koleżanki i Koledzy, wygasła ważność certyfikatu i trzeba będzie ją ponownie odnowić (opłacić). Koszty niestety ponownie wzrosły, co sprawia, że utrzymanie naszego Forum staje się coraz droższe. Proszę o cierpliwość. Oczywiście wygaśnięcie certyfikatu nie oznacza jeszcze, że wchodzenie na "Triodę" jest teraz niebezpieczne.
Pozdrawiam
Romek
Koleżanki i Koledzy, wygasła ważność certyfikatu i trzeba będzie ją ponownie odnowić (opłacić). Koszty niestety ponownie wzrosły, co sprawia, że utrzymanie naszego Forum staje się coraz droższe. Proszę o cierpliwość. Oczywiście wygaśnięcie certyfikatu nie oznacza jeszcze, że wchodzenie na "Triodę" jest teraz niebezpieczne.
Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- 2500...3124 posty
Korzystam z Chrome, nic mi nie wyskakuje... Na szczęście.
Pozdrawiam,
A.
Pozdrawiam,
A.
Kupię lampy: 35Z4GT, 12K8GT,
-
- 250...374 postów
Romekd czy to duży problem organizacyjny/prawny uruchomić dla naszego forum jakąś formę "donate" czy "patronite", przecież każdy by coś tam wpłacił, czemu masz utrzymywać forum ze swoich pieniędzy?
-
- 1875...2499 postów
-
- moderator
Domyślam się, że nie masz zainstalowanych żadnych poważniejszych programów chroniących Twój komputer przed "wirusami". Też korzystam z Chrome na dwóch komputerach (plus antywirus Norton 360), Firefoxa na trzecim (plus Norton 360), Opery na kolejnym (z Microsoft Security Essentials) i przeglądarki Samsunga na Smartfonie (z antywirusem Norton 360) i żadne z tych urządzeń nie pozwoliło mi dzisiejszego rana otworzyć strony "Trioda"... Zorientowałem się, a właściwie to podpowiedział mi to mój wspólnik w firmie, że wygasł certyfikat bezpieczeństwa, wszedłem więc na stronę nie przez adres zaczynający się od "https://..., a przez starszy i niezabezpieczony http://... i strona się otworzyła.
Za niedługo działanie Forum powinno powrócić do normy.
Pozdrawiam
Romek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- moderator
Dotychczas (przez ponad 20 lat!) miejsce na serwerze, domenę i certyfikat opłacał Administrator naszego Forum. Obecnie analizujemy różne rozwiązania i za moment sytuacja wróci do normy (też zastanawiałem się z Kolegami nad "patronite", ale jeszcze to przemyślimy...).
Pozdrawiam
Romek
-
- 3125...6249 postów
Powinno być już OK. Proszę o info, czy wszystko wróciło do normy. Choć może to potrwać parę chwil zanim certyfikat zacznie wszędzie działać. Przy okazji dziękuję Wszystkim za chęć pomocy finansowej (zrzutki na certyfikat itp.).
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
-
- 625...1249 postów
Pamiętam jak jakiś czas temu był temat dotyczący dobrowolnych opłat na funkcjonowanie forum, ale wniosek końcowy był że taka opcja odpada mimo że znalazło się wielu chętnych...
Nie mogę znaleść tamtego wątku, wyszukiwarka działa jak działa...
-
- 250...374 postów
-
- 1875...2499 postów
Jest ok, już nie ma komunikatu.
-
- 625...1249 postów
No i podatków nie trzeba płacić

-
- 375...499 postów
Można prosić o linka, do gansktera, który się tak miło urządził z certyfikatami? Domena, rozumiem - unikalny adres i chroniony jednak. Co za dużo to niezdrowo. Zwykły haracz, bo na zaprzyjaźnionych przeglądarkach, będzie ostrzeżenie. Jest to forma zniesławiania. Przypomnę, że już wszyscy używają silnika chrome (Abc, czyli google). Nawet M$.
W innym wątku napisałem o antywirusach: w 12 kupiłem laptop z 7 i tam miałem tylko defendera. Dzieci używały, system jest do dziś na HDD, ale już nie używam. Do sieci, tylko Linux. Windows, to bezradność. Dajecie się terroryzować, a M$, rozdaje edukacyjne windowsy w szkołach i dba, by nie było Linuxa, na PC w podstawówkach. Uczcie się sami, to nie jest skomplikowane w czasach, kiedy PC i laptopy, są darmowe. Wystarczy pastę nałożyć i umyć.
W innym wątku napisałem o antywirusach: w 12 kupiłem laptop z 7 i tam miałem tylko defendera. Dzieci używały, system jest do dziś na HDD, ale już nie używam. Do sieci, tylko Linux. Windows, to bezradność. Dajecie się terroryzować, a M$, rozdaje edukacyjne windowsy w szkołach i dba, by nie było Linuxa, na PC w podstawówkach. Uczcie się sami, to nie jest skomplikowane w czasach, kiedy PC i laptopy, są darmowe. Wystarczy pastę nałożyć i umyć.
"... UF21 - AGA-sekretarzyk", UY1N - mogę zaoferować PCL, PL500RFT, diody WN/lampowe, telewizyjne.