skala do radioodbiornika Admirał produkcji ZRK
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
skala do radioodbiornika Admirał produkcji ZRK
Witam szanownych kolegów, ostatnie miesiące dały mi uśmiech, mam w mojej kolekcji prawie wszystkie polskie radioodbiorniki i radiomagnetofony samochodowe z wyjątkiem jednego radia Miki, ale wczoraj dotarł do mnie Raid i Admirał, i z braku cierpliwości na warsztat dla odprężenia od złośliwego Turkusa poszedł Admirał. Radio kompletne, nie nosi śladów grzebania, ale brakuje mu skali i gałek, oglądając zdjęcia Amirałów w necie mam nadzieję że podejdą gałki od Irysa, wyglądają identycznie, po potraktowaniu części mechanicznych WD40 a styków kontaktem, wymianie 1 kondensatora elektrolitycznego radio zagrało, ogólnie szybka naprawa, zostało wyczyścić lub wymienić potencjometr z włącznikiem od głosu i dorobić skalę. Raczej na trafienie na orinał nie wierzę stąd rodzi się moja prośbą czy ktoś z kolegów z forum posiadający Admirał z skalą mógł by ją zdjąć i zwymiarować, a do tego podesłać skan nie zdjęcie a skan tej skali, wtedy starą metodą wydruk na folii do kalkomani, nałożyć na dociętą szybę kalkomanie i poszukanie gałek, i radio na półkę do kolekcji. Chyba że jakimś cudem ma ktoś na zbyciu skalę do Admirał to proszę o kontakt, sądzę że się dogadamy.