Jak by tak jeszcze jednego moderatora stanowisko na forum powstało ? i dajmy na to Tomek Janiszewski moderatorowł Może odciążyło by to od cieżkiej niewątpliwie pracy obecnych moderatorów o której Admin wspominał ? Moze podzielili by się kompetencjami ? Ten moderuje ten zakres , ten tamten ? Może by zapanował spokój , ład i porządek w każdym aspekcie ? Tak sobie głośno myślę
Jeżeli Tomek się zgodzi i założy własne forum, to może tam moderować. Podkreślam spełnienie obu przesłanek łącznie (iloczyn logiczny), aby rozwiać wszelkie wątpliwości.
Alek pisze: pn, 20 marca 2023, 10:57
Jestem zdumiony tą tanią prowokacją.
Czemu prowokacją ? i w dodatku tanią ? Co Tomkowi brakuje ? wiedzy ? wykształcenia , poprawnej polszczyzny ?
kikor pisze: pn, 20 marca 2023, 10:44i dajmy na to
To była propozycja , moze Ty Alku zechciał byś ? Mówię to śmiertelnie poważnie Masz wszystko co potrzeba a przede wszystkim jesteś zrównoważony,,stateczny osobnik ,,
Jeżeli Tomek się zgodzi i założy własne forum, to może tam moderować.
Wtedy żadnego błogosławieństwa nie będzie potrzebował ,Twojego też.
Jestem zdumiony tą tanią prowokacją.
Czemu prowokacją ? i w dodatku tanią ? Co Tomkowi brakuje ? wiedzy ? wykształcenia , poprawnej polszczyzny ?
Może najbardziej brakowałoby mi... bezstronności. Jest dobry niepisany zwyczaj na forach: moderator powstrzymuje się od tej czynności, gdy sam uczestniczy w dyskusji. Z tego punktu widzenia lepszy byłby Kol. Alek: jego kompetencji w wytwarzaniu próżni nikt nie kwestionuje, bo innych specjalistów w tej dziedzinie tutaj nie ma. Nie groziłoby zatem Alkowi wciągnięcie się w wyniszczającego flame'a, i mógłby bezstronnie moderować praktycznie każdy temat.
Tomek Janiszewski pisze: pn, 20 marca 2023, 11:20
Nie groziłoby zatem Alkowi wciągnięcie się w wyniszczającego flame'a, i mógłby bezstronnie moderować praktycznie każdy temat.
Prawdę mówiąc sprawy mają się inaczej. Ze wspomnianych powodów Alkowi nie groziłoby znalezienie się pod ostrzałem twoich elaboratów, w których usiłowałbyś go zdyskredytować i wykreować na idiotę.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Sprawdź może z łaski swojej kto kogo pierwszy próbował zdyskredytować i wykreować na ignoranta. Zaczęło się od wzmacniacza na BC211/313 który działał nie tak jak działać miał, ponieważ znaleziony w szufladzie BC313 miał o wiele za małą betę.
A ja mam pytanie(z czystej ciekawości ) o forumowicza jethrotull, pod nazwą użytkownika ma tytuł 'moderator', ale jego nick nie wyświetla się na zielono?
Jethro kiedyś był moderatorem. Zresztą w ogóle kiedyś było na forum więcej moderatorów - tszczesn, Alek, Piotr, traxman, Tomasz Gumny. Pewnie kogoś jeszcze pominąłem...
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Czołem.
Moderatorami byli jeszcze użytkownicy: jdubowski i szalony. Niektórzy moderowali tylko jeden z działów lub kilka, jednak często pisali do mnie, że praca moderatora jest bardzo niewdzięczna i nie będą w stanie jej dalej wykonywać (wielu użytkowników osobiście dziękowało mi za zaufanie oraz moje wypowiedzi; z wieloma z nich nadal mam dobry kontakt). Tomek Szcześniak ma obecnie mnóstwo pracy i rzadko odwiedza Nasze Forum (nie było go przez tydzień). Nasze pasje to tylko hobby i każdy poświęca mu tyle czasu ile może, gdyż są sprawy znacznie ważniejsze, jak to w życiu bywa...
Od jakiegoś czasu "Trioda" funkcjonuje jak "ring bokserski" - kto szybszy ten lepszy... Dłuższa przerwa w udzieleniu odpowiedzi przez danego użytkownika traktowana jest jako jego porażka. To dlatego użytkownikom brakuje czasu na dokładne sprawdzenie wypowiedzi przed jej wysłaniem (trzeba być najszybszym w udzieleniu odpowiedzi, dłuższa przerwa ma wskazywać, że kogoś po prostu "zatkało", przez "siłę argumentów" przeciwnika...). Z tego samego powodu nie przykłada się należytej staranności do pisowni. Robi się przykro jak się to przez prawie dwadzieścia lat obserwuje...
Thereminator pisze: pn, 20 marca 2023, 19:19
Jethro kiedyś był moderatorem. Zresztą w ogóle kiedyś było na forum więcej moderatorów - tszczesn, Alek, Piotr, traxman, Tomasz Gumny. Pewnie kogoś jeszcze pominąłem...
A co stało się z Piotrem? Kiedyś docinał mi ostro że jakoby odradzam wszystkim budowę wzmacniaczy SE, ale pod koniec jego obecności na forum jakbyśmy się wreszcie zaczynali rozumieć i spory ustały...
A to musisz się już z Piotrem osobiście skontaktować. Gdy otworzył własny biznes, miał coraz mniej czasu na moderowanie i udzielanie odpowiedzi w wątkach...