czy 5c3s można dać do prostownika gdzie będe chcial 230 -300V mniejwiecej . Jeśli ktoś może robil coś z tymi lampami niech napisze jakie mają one paramtry, szukam ale wszytko po rosyjsku a mi trudno to czytać . Kupiłem dwie i chce je dać do prostownika dla 6H13C(dwóch) czyli jedna na kanał + jakieś dwie podwójne triody streujące, ale one już maja maly prąd anodow. Bardzo proszę o pomoc, bo mogę anulować zakup.
Zeknąłem w katalog 6H13C i trochę już sie komplikuje. W aplikacji jaką planuję zrobić napięcie anodowe stopni końcowych(właśnie na 6H13C) wynosi 190V - więc dla 5C3S to bezpieczna wartość, problem jednak jest z prądem anodowym, ponieważ 6H13C ma maksymalny prąd anodowy 2x130mA=260mA - o 10mA za dużo jak dla 5C3S. Nie wiem tak naprawdę co oznacza "Amplituda max 750mA" - ale ta liczba daje mi jakąś nadzieję. Planuje aby jedna 5c3s przypadała na jedną podwójna triodę 6H13C. Wydaje mi się, że trioda nie będzie praktycznie nigdy pracować z maksymalnym prądem, lecz chciałbym, aby wszyko było dobrane tak jak należy. Czy 5C3S może bezpiecznie pracować z 6H13C?
Mam jeszcze drugą proźbę, czy mógłby ktoś naszkicować schemat, jak ma wyglądać prostownik na 5C3S.