Radiowy duecik ...

Masz nietypowy problem 'lampowy'? Spróbuj tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Radiowy duecik ...

Post autor: amator »

Witam.
Znowu mam dylemat, czy odpowiednie miejsce na pytanie, ale... :?

Znajomy zaoferował mi dwa radia do nabycia: Bolero 3281 i Stern 7E81-D. Moje pytanie dotyczy wartości tych odbiorników; no właśnie, ile za nie można dać? Nie chcę wyjść na głupka i przepłacać też mi się nie uśmiecha. Nie sprawdzałem, ale podobno oba sprawne.

Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: Radiowy duecik ...

Post autor: tszczesn »

amator pisze:Witam.
Znowu mam dylemat, czy odpowiednie miejsce na pytanie, ale... :?

Znajomy zaoferował mi dwa radia do nabycia: Bolero 3281 i Stern 7E81-D. Moje pytanie dotyczy wartości tych odbiorników; no właśnie, ile za nie można dać? Nie chcę wyjść na głupka i przepłacać też mi się nie uśmiecha. Nie sprawdzałem, ale podobno oba sprawne.
To czy sprawne jest mniej ważne od stanu - skrzynka, lakier, skala, tylna ścianka, gały, rdza na chassis, oryginalność elementów. Myślę, że w dobrym stanie to 150zł sztuka są warte.
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: Radiowy duecik ...

tszczesn pisze:(...) - skrzynka, lakier, skala, tylna ścianka, gały, rdza na chassis, oryginalność elementów.(...)
Witam.
Obudowy kompletne, dokładnie nie oglądałem wewnątrz ale z perspektywy 2 metrów stan ogólny - dobry. Wszystko działo się przez góra 10 minut - wiadomo, święta idą. Wszystko wygłądało na kompletne. Wspomniany znajomy ma jeszcze poszukać lamp, być może "zapaśnych", EBL21 już dostałem, niestety, nie NOS, ale zawsze...
Dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Witam.
Oba radioodbiorniki kupione za 90 zł. Chciał 100, ale utargowałem :D Bolero niekompletne, brak 2 głośników, tylnej ścianki (obiecał poszukać) poza tym, coś było kombinowane z samym radiem, ale cała reszta OK. Za to Stern - śliczny. Już się w nim zakochałem :wink: . Co ciekawe, pod spodem za pleksą umieszczony jest schemat. Niestety, pozbawiony aparatu nie mogę zrobić zdjęć, a do domu (czwarte piętro) nie chce mi się tego dźwigać. Może coś w przyszłości. No i do tego kilkanaście lamp, używanych, ale... EL36 trafiłem NOS, i dwie 6P45S także. Zawsze coś...

Pozdrawiam serdecznie