Poszukuję bargrafów (nixie) IN-9 lub IN-13

Ogłoszenia o poszukiwaniu lub kupnie elementów, urządzeń, sprzętu i literatury związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Olkus
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Poszukuję bargrafów (nixie) IN-9 lub IN-13

Post autor: Olkus »

Witam.

W związku z brakiem na rynku łatwo dostępnych i ładnych wychyłowych wskaźników wysterowania pomyślałem by zrealizować taki wskaźnik na dwóch (stereo) IN-9 lub IN-13, tym bardziej, że natrafiłem na kilka fajnych projektów z tą lampą.
Czy ktoś ma takie lampy i chciałby w miarę tanio odsprzedać? (wiem, że są na allegro ale nie w kraju, a i też tanio nie jest (potrzebuję dwie lampy a dojdzie do tego jeszcze przetwornica i jakiś sterownik)).
Chyba, że ktoś ma jakieś ładne wskaźniki wychyłowe (te chińskie z ledowym podświetleniem są odrażające) i chciałby odsprzedać niezbyt drogo to jestem chętny.

Pozdrawiam,
A.
Kupię lampy: 35Z4GT, 12K8GT,
HaMar
500...624 posty
500...624 posty

Re: Poszukuję bargrafów (nixie) IN-9 lub IN-13

Post autor: HaMar »

Witam,
a jednak w kraju i Wrocławiacy mogą odebrać osobiście (sprzedaje również na Allegro Lokalnie):
https://allegro.pl/oferta/in-9-radzieck ... 0861767934
https://allegrolokalnie.pl/oferta/in9-r ... e-bargraph
Pytanie, drogo? Ja przed dwoma laty kupowałem po 13PLN ale to inne czasy i se ne vrati
Pozdrawiam
Marek vel HaMar
Tomex-T1
25...49 postów
25...49 postów

Post autor: Tomex-T1 »

A ja trzy lata temu po 5 zł. Strasznie zdrożały przez te 3 lata.
Olkus
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Olkus »

HaMar pisze: pn, 22 listopada 2021, 18:34 Witam,
a jednak w kraju i Wrocławiacy mogą odebrać osobiście (sprzedaje również na Allegro Lokalnie):
https://allegro.pl/oferta/in-9-radzieck ... 0861767934
https://allegrolokalnie.pl/oferta/in9-r ... e-bargraph
Pytanie, drogo? Ja przed dwoma laty kupowałem po 13PLN ale to inne czasy i se ne vrati
Dziękuje za ofertę.
Czy drogo- sami Panowie powiedzcie czy 80zł z przesyłką za dwie szklane "pałeczki" to dużo czy nie. A IN-13 to już w ogóle drogie, po 50zł sztuka :shock: Jak dla mnie to nie tak tanio.
Tomex-T1 pisze: pn, 22 listopada 2021, 18:36 A ja trzy lata temu po 5 zł. Strasznie zdrożały przez te 3 lata.
Siedmiokrotny wzrost ceny, no pięknie... Ja wiedziałem, że wszystko drożeje ale aż tak? W tym tempie to niedługo chleb będzie po 100zł :evil:
Chciałem robić ten wskaźnik na EM84 lub podobnej ale zrezygnowałem bo cena równie wysoka a i szybciej się zużywają niż nixie.

Na razie chyba wstrzymam się z tymi bargrafami, taniej uda mi się może dostać jakieś ładne wskaźniki wychyłowe. Jak ktoś takie analogowe ma to też byłbym chętny.

Pozdrawiam,
A.
Kupię lampy: 35Z4GT, 12K8GT,
Awatar użytkownika
Alek
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Alek »

Dla ojca- założyciela niniejszego wątku dedykuję pierwsze frazy piosenki:

https://www.youtube.com/watch?v=PVkhf3xgFcQ
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Wszystko drożeje.....w 1999r po kilku latach walki z Żoną i Teściową (a po co ci to...) w końcu kupiłem te wymarzone 9,78 ha.... rzeka, las, ostatnio łosza jak wyszła na mnie to serducho mi zamarło (małego łoszaka osobiście jeszcze nie widziałem, gdzieś się chowa), bobry pracują i coś tam stale zalewają, czapla krąży nad łąką....za całość zapłaciłem 14tys.a dolar był wtedy po 4,21zł (kantor Manhattan w Warszawie) i spadał, hektar ma 10000m czyli metr kwadratowy roli kosztował ok. 14 groszy ( plus ,,rejent'' 480zł), teraz średnio w okolicy 30zł/metr, przy większych kawałkach (kilka tys. metrów) ciut taniej. Nie piszę tego, żeby się chwalić, zadziwia mnie jedno, jak trzeba było sp...ić gospodarkę w drugiej połowie lat 90-tych aby chłop pozbywał się ojcowizny za kilka stówek za hektar (kawałek dalej, niestety nie bezpośrednio za miedzą, ,,rodzina'' sprzedawała po 2,5tys/ha, teraz dawni nabywcy opylają po ponad 100tys/ha) nieco dalej w dół rzeki (bez dostępu do rzeki) Skrwy hektar kosztował 700zł. Nie pamiętam niestety, który to z polityków powiedział wtedy, że jak się chłopu nie opłaca uprawa roli to niech zmieni pola rolne na pola golfowe. Po naszym wejściu do Unii sporo się zmieniło, każdy kawałek roli w okolicy jest zaorany (nie powiem, że użytkowany) bo ,,dopłaty panie dopłaty''...raz do roku ok. 1200zł/ha ale na dziś cena sprzedaży ziemi rolnej(są znane mi konkretne transakcje..) zadziwia. Kolego Olkus przepraszam za ot w temacie, reszta na pw. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

cirrostrato pisze: wt, 23 listopada 2021, 13:50 zadziwia mnie jedno, jak trzeba było sp...ić gospodarkę w drugiej połowie lat 90-tych aby chłop pozbywał się ojcowizny za kilka stówek za hektar
Właśnie zaczyna się powtórka (inflacja zapieprza szybciej niż Tusk w zabudowanym), więc jak ktoś nie pamięta tamtych czasów, to będzie miał wątpliwą przyjemność tego osobiście doświadczyć.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
ODPOWIEDZ