Zakupiłem takie radyjko w stanie, powiedzmy, do renowacji i aktualnie nad nim pracuję. Sporo roboty to będzie kosztowało, ponieważ został wymieniony transformator zasilający (na nieoryginalny - nowe otwory do mocowania), dławik filtra ma przerwę (i nie wiem, czy jest oryginalny), blok kondensatorów do zrobienia (dodano 2 kondensatory, brutalnie mocując je pod chassis, reszta do zrobienia), dzielnik oporowy napięcia zasilania częściowo niesprawny (a składa się z kilku drutowych nawijanych na preszpanie), jedna z cewek zerwana z mocowania ... Nie będę wyliczał wszystkiego - jakoś dam radę, powoli , doprowadzić do ładu (rozbiorę, zalepię niepotrzebne otwory, pomaluję ponaprawiam, zmontuję i - się zobaczy

Mam jednak prośbę - jezeli ktoś z koleżeństwa ma taki odbiornik - potrzebuję zdjęć i wymiarów części zasilającej (trafa i dławika). Wspominałem już, że ktoś wymienił, a ja chciałbym porządnie odbudować skoro już muszę rozbierać i malować. Szukałem po sieci, ale skąpo ze zdjęciami (przynajmniej tej, najbardziej mnie interesującej, części odbiornika) - może więc ktoś z forum pomoże.
Załączam kilka zdjęć dla zobrazowania zakresu prac do wykonania
GEADEM_1.jpg
GEADEM_6.jpg
GEADEM_7.jpg
GEADEM_8.jpg
GEADEM_9.jpg
GEADEM_10.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.