RES964 :shock:

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

OTLamp

RES964 :shock:

Post autor: OTLamp »

Czyżby ktoś napisał o niej w jakimś kolorowym pisemku?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77022203
Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

A co w niej takiego osobliwego...

Post autor: ZoltAn »

...po za ceną końcową???

Zoltan
Ostatnio zmieniony ndz, 18 grudnia 2005, 23:14 przez ZoltAn, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: RES964 :shock:

Post autor: tszczesn »

OTLamp pisze:Czyżby ktoś napisał o niej w jakimś kolorowym pisemku?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77022203
To ktoś zdrowo przepłacił. Takie pieniądze to tylko globowe kosztują i to nowe lub 'jak nowe'. Przeciętna cena za ostatnie dwa lata to 14 Euro, a mozna było dobrą i za 2.5 kupić...
OTLamp

Cena bardzo mnie zdziwiła, bo to przecież marny rarytas. Może ktoś podbijał?

BTW ciekawe ile osiągnie "ta czerwona, co jest błędnie oznaczona":P :wink:

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

OTLamp pisze: BTW ciekawe ile osiągnie "ta czerwona, co jest błędnie oznaczona":P :wink:
A możesz dać do niej link?
OTLamp

tszczesn pisze: A możesz dać do niej link?
No przecież też się o nią "bijesz" :wink: (to ta co powinna się nazywać EH8). Na razie wygrywa ten, co kupił tą RES964 i dlatego się zastanawiam ile osiągnie :roll:

Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

OTLamp pisze:
tszczesn pisze: A możesz dać do niej link?
No przecież też się o nią "bijesz" :wink: (to ta co powinna się nazywać EH8). Na razie wygrywa ten, co kupił tą RES964 i dlatego się zastanawiam ile osiągnie :roll:
A, ta, myślełem, że jest coś inne, z błędnym nadrukiem. A tą chcę kupić dla wytwórcy - zamierzam zgromadzić wszystkie 'przedwojenne' typy wyprodukowane przez PWLR.
OTLamp

tszczesn pisze:zamierzam zgromadzić wszystkie 'przedwojenne' typy wyprodukowane przez PWLR.
Masz gdzieś pod ręką ich listę? Dużo ich było?
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

OTLamp pisze:
tszczesn pisze:zamierzam zgromadzić wszystkie 'przedwojenne' typy wyprodukowane przez PWLR.
Masz gdzieś pod ręką ich listę? Dużo ich było?
Nie mam i nie wiem ile ich było. Właśnie się chcę dowiedzieć :)
OTLamp

Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

...

OTLamp pisze:Co się dzieje?? Te lampy nigdy nie osiągały takich cen.
... ludzie zapatrzyli się w chyba eBay, czuję, że zbliża się epoka bardzo drogich lamp starszej generacji.

Zresztą, zwróćcie także uwagę, Koledzy, na księżycowe ceny lamp (na Allegro) ECC83, EL84 i EL34 JJ, Sovteka, Electro Harmonixa czy Golden Dragona, lub jugosłowiańskich - poniżej 40zł nikt nie wystawia...

Pzdr. Zoltan
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
Awatar użytkownika
IdeL
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: IdeL »

Nie ma się co smiać - wygrałem na Aukro ABL1 - i .... koparka mi opadła na poczcie jak dowiedziałem się, że przekaz pieniężny do Czech kosztuje 13 zł :shock: :shock: - lampa za jakieś 11zł + śmieszne koszty wysyłki z Czech - w sumie zrobiło się wszystkiego coś prawie trzy dychy - tak, że mało też mnie to nie kosztuje - zważywszy, że lampa jest typu - nie wiadomo czy działa (ruletka).
IdeL
Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

... taaak...

IdeL pisze: przekaz pieniężny do Czech kosztuje 13 zł :shock: :shock: - lampa za jakieś 11zł + śmieszne koszty wysyłki z Czech
... to specjalność Poczty Polskiej... zwłaszcza przy wysyłce za granicę.

Czy wiecie, że chcąc wysłać z Gliwic do Niemiec kilogramową książkę musiałbym zapłacić dużo więcej niż jadąc z Gliwic do Ostrawy, czy chociażby Bogumina (i z powrotem) i wysyłając z Czech tę samą paczkę???

http://www.cpost.cz/jetspeed/?js_language=cz

Hmoptnost: 4kg, Nemecko
Cena:
Obyčejný tiskovinový pytel - ekonomický 280.00 Kč
Obyčejný tiskovinový pytel - prioritní 315.00 Kč

(obycejny pytel - zwykły worek pocztowy).

Z Polski taka paczka to 75zł "w plecy".

Poczcie Polskiej w Nowym Roku życzę z całego serca porządnej i operatywnej KONKURENCJI, która tych sukinsynów sprowadzi wreszcie na ziemię i nauczy traktować klientów jak klientów a nie dojne krowy.

Tak jak komórkowcy i Netia załatwili tepsiarzy - kiedyś mieli klientów w d***e a teraz sami napraszają się w poszukiwaniu frajerów.

Na Aukro pokazują się często arcyciekawe lampy i stare, tużpowojenne czechosłowackie oraz zachodnioeuropejskie radia - dlatego warto tam zaglądać :!: :!: :!:

Pzdr. Zoltan
Awatar użytkownika
IdeL
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: IdeL »

W konkurencję dla poczty to nie wierzę - to tak jak z tpsą przez lata wypracowali infrastrukturę i .... ciężko coś konkurencyjnego stworzyć.
Ale to jest nic :arrow: fajne jest wysyłanie listów wartościowych za granicę np. chcąc wysłać list o wartości dajmy na to 400zł - wg taryfikatora płaci się 1zł za każde pięćdziesiąt złotych wartości oraz 2,5zł za priorytet oraz jakąś (jak mi pani kierownik w okienku powiedziała) symboliczną opłatę za "ponad 32 g) - to jakim cudem wychodzi 19zł :?: :?: :?:
Nikt mi tego nie potrafił logicznie wytłumaczyć - może taki tępy jestem :idea:
Faktem jest, że wysyłając ten zakichany list brało udział w wydarzeniu łącznie pięć osób - pani przy okienku (standardowa), dwie osoby wertujące taryfikator, pani znająca się na rzeczy (która poszła po nalepki) i obserwator czyli pani kierowniczka - to pewnie stąd ta zwyżka cenowa - wszak każdy musi zarobić :D :D
IdeL