Likwidacja działu "dyskusje ogólne".
Moderator: gsmok
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów
Re: Likwidacja działu "dyskusje ogólne".
Odnoszę wrażenie, iż poniekąd przez ten dział zaczynamy się przeistaczać w inny popularny portal dyskusji ogólnych (czytaj: Pudelek).
-
- 625...1249 postów
Bez przesady. To tylko jeden podrozdział biblii TRIODA. Wszak nie masz obowiązku tam zaglądania a już na pewno czytania.ECC83 pisze: śr, 12 maja 2021, 09:04 Odnoszę wrażenie, iż poniekąd przez ten dział zaczynamy się przeistaczać w inny popularny portal dyskusji ogólnych (czytaj: Pudelek).
Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
-
- 3125...6249 postów
Sprawa tego działu jest rzeczywiście "delikatna". Jednak nie podzielam zdania, że zmienia on charakter Forum. Czasami ktoś może mieć potrzebę podzielenia się jakimś problemem lub wiadomością "nieelektroniczną". Będziemy się starali blokować zbyt "rozdęte" wątki, ale kasowanie Działu wydaje mi się zbyt radykalnym posunięciem.
No i zawsze pozostaje opcja nie zaglądania do tego Działu. Nie tracimy wówczas ani czasu ani nerwów
No i zawsze pozostaje opcja nie zaglądania do tego Działu. Nie tracimy wówczas ani czasu ani nerwów

-
- 1250...1874 posty
Ja jestem za utrzymaniem tego działu. Wielu z nas jest kolegami nie tylko z forum, ale często znamy się osobiście. Można podyskutować na różne tematy.
Tylko prośba o poszanowanie wiedzy, jesteśmy forum technicznym, można by powiedzieć, że naukowym. Przykładajmy taką samą miarę do elektroniki jak i do innych dziedzin nauki. Można mieć różne poglądy, czasami kontrowersyjne, ale jest gdzieś granica i nie można jej przekraczać. Opierajmy się na uznanych faktach i badaniach naukowych, a nie wiedzy z śmietnika internetu.
Pozdrawiam
Tylko prośba o poszanowanie wiedzy, jesteśmy forum technicznym, można by powiedzieć, że naukowym. Przykładajmy taką samą miarę do elektroniki jak i do innych dziedzin nauki. Można mieć różne poglądy, czasami kontrowersyjne, ale jest gdzieś granica i nie można jej przekraczać. Opierajmy się na uznanych faktach i badaniach naukowych, a nie wiedzy z śmietnika internetu.
Pozdrawiam
-
- moderator
Czołem.
Koledzy, ja również jestem za utrzymaniem działu "Dyskusje ogólne", ale zastanawiam się czy tego typu dział nie powinien być widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników, może dodatkowo takich, którzy wyrazili jeszcze chęć brania udziału w "dyskusjach ogólnych" lub tylko samego ich czytania (to można byłoby przedyskutować; nie wiem też czy jest techniczna możliwość, by tak ustawić dział "dyskusje ogólne"). Byłby to więc dział tylko dla zarejestrowanych forumowiczów i niewidoczny dla gości z zewnątrz. Co o tym Koledzy myślicie?
Pozdrawiam
Romek
Koledzy, ja również jestem za utrzymaniem działu "Dyskusje ogólne", ale zastanawiam się czy tego typu dział nie powinien być widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników, może dodatkowo takich, którzy wyrazili jeszcze chęć brania udziału w "dyskusjach ogólnych" lub tylko samego ich czytania (to można byłoby przedyskutować; nie wiem też czy jest techniczna możliwość, by tak ustawić dział "dyskusje ogólne"). Byłby to więc dział tylko dla zarejestrowanych forumowiczów i niewidoczny dla gości z zewnątrz. Co o tym Koledzy myślicie?
Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- 1250...1874 posty
Ja jestem za żeby był to dział tylko dla użytkowników naszego forum.Pozostale szczegóły są dla mnie mało istotne .
Jest to dział tak trochę prywatny niekoniecznie wszyscy muszą to czytać .
Jest to dział tak trochę prywatny niekoniecznie wszyscy muszą to czytać .
-
- 3125...6249 postów
Dział jest teraz widoczny tylko dla zalogowanych Użytkowników.
-
- 3125...6249 postów
Jakie to proste. Jeżeli komuś nie pasuje to nie musi tu czytać / pisać. Jestem za pozostawieniem. Pozdrawiam.
Teraz to tylko "walka" pomiędzy swoimi a goście nie mają nic tu do powiedzenia... słaba dyskusja.
-
- 3125...6249 postów
A jeśli zamiast gości pojawią się zielone ludziki (albo zwykłe,chamskie trole}?saico pisze: wt, 23 sierpnia 2022, 18:54 Teraz to tylko "walka" pomiędzy swoimi a goście nie mają nic tu do powiedzenia... słaba dyskusja.
-
- 2500...3124 posty
Jeśli jest 'parcie' na kasowanie to chyba jedyny dział, który na to zasługuje to "Zagadnienia audiofilskie w czystej postaci"...
Założony dla jednego trola w kilku wcieleniach....
Założony dla jednego trola w kilku wcieleniach....

-
- moderator
Czołem.
Pozdrawiam
Romek
A czy kiedykolwiek "goście" (niezarejestrowani użytkownicy) mogli brać aktywny udział (zamieszczać wypowiedzi) w dyskusjach? Co to za dziwaczny argument? Dział "Dyskusje ogólne" celowo został przeznaczony do czytania i dzielenia się różnymi ciekawymi informacjami i problemami jedynie z zarejestrowanymi Użytkownikami "Triody", więc nie rozumiem zarzutu, że brak widoczności dla "obcych" powoduje w nim "słabą dyskusję"...saico pisze: wt, 23 sierpnia 2022, 18:54 Teraz to tylko "walka" pomiędzy swoimi a goście nie mają nic tu do powiedzenia... słaba dyskusja.
Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- 625...1249 postów
A niech sobie będzie, co prawda dział ten daje możliwość zrobienia z siebie niezłego idioty, ale przecież można nie korzystać, co nie? 

'All the stars in the north are dead now.'
-
- 3125...6249 postów
Zgadzam się z Romkiem i LuCem. Ten dział chyba nie jest aż tak szkodliwy