Przełącznik zakresów lub cewki do OR Etiuda

Ogłoszenia o poszukiwaniu lub kupnie elementów, urządzeń, sprzętu i literatury związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

kamil104r68
2 posty
2 posty

Przełącznik zakresów lub cewki do OR Etiuda

Post autor: kamil104r68 »

Witam!

Planuję przywrócić moją Etiudę do żywych, niestety by zacząć cokolwiek działać brakuję mi "zdrowych" cewek średnio i długofalowych, jak to zwykle bywa w takich sprzętach myszy zrobiły swoje, a i same karkasy tych cewek nie są w zbyt rewelacyjnym stanie :) Jeśli ktoś ma na zbyciu cały przełącznik zakresów z nienaruszonymi cewkami do takiego radia, lub chociaż same cewki w dobrym stanie, to proszę o kontakt :)

Z góry wielkie dzięki za pomoc i pozdrawiam!
kamil104r68
2 posty
2 posty

Re: Przełącznik zakresów lub cewki do OR Etiuda

Post autor: kamil104r68 »

Witam!
Temat jest nadal aktualny, z tym że potrzebuję tylko i wyłącznie cewki wejściowej fal długich, niestety najtrudniejszej do odtworzenia. Wiem, że oprócz Etiudy, bliźniaczą cewkę o tych samych parametrach posiada radio Tatry oraz Bolero, także jeśli posiada ktoś na zbyciu takową cewkę z wymienionych radii, lub cały przełącznik zakresów, to chętnie odkupię. :) Chyba, że któryś z Forumowiczów podjąłby się nawinięcia takiej cewki? Karkas posiadam, dokładnie dane, wymiary i ilość zwojów również. :) Jeszcze raz z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc i pozdrawiam!