Katalog tranzystorów

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Katalog tranzystorów

Post autor: tszczesn »

Mam na swojej stronie katalog lamp, który sukcesywnie uzupełniam, dodając nowe typy do bazy, tworząc rysunki cokołów, fotografie lamp (jak mi odpowiednie lampy w rączki wpadną) i skanując karty katalogowe z katalogów.

Jakiś czas temu wpadłem na pomysł, aby w ten sam sposób stworzyć katalog tranzystorów i diod obejmujący różne zabytkowe elementy, bo nie ma chyba miejsca, gdzie tego rodzaju informacje są dostępne w całości w jednym miejscu. Niestety, czasu mam ile mam i nie jestem w stanie zająć się i tym, Ale jakby znalazła się chętna osoba która będzie chciała prowadzić takowy katalog to mogę stworzyć odpowiednią bazę danych, użytkownika, podstronę katalogu tranzystorów, pokazać jak korzystać z aplikacji do dodawania nowych typów itp. Oczywiście mogę tez udostępnić posiadane materiały (katalogi elementów, porobić fotki elementów w moim posiadaniu). Znalazłby się ktoś chętny do takiego zajęcia?
saico

Re: Katalog tranzystorów

Post autor: saico »

Ja korzystam z tego i jestem zadowolony z tej bazy - https://2017.semicon-data.com/index.html