Marek7HBV pisze: sob, 10 października 2020, 09:45
Nietypowe{trudne do zdobycia} okrągłe paski robię przez cięcie i klejenie zapasów do Z-tek.Pasek sklejony cyjanopanem wytrzymuje jakiś czas

.
Kiedyś miałem ZRK M8011,straszny badziew, ale rodzice mi nie kupili lepszego(200zł było ojcu szkoda, był to 2001 rok, miałem 18 lat).
Tam wszystko się psuło, wkurzała mnie nierównomierność przesuwu taśmy, silnik i pasek to już był szrot kompletny. Ale pieniędzy nie miałem, czasem ojciec mi dał 50zł.
No to skleiłem ten płaski pasek Kropelką, po tygodniu powtórka z rozrywki, kupiłem nowy pasek, silnik wymieniłem na Mabuchi(jeszcze były do kupienia), obroty ustawione na mierniku UNITRA-ELMASZ u znajomego w warsztacie, nic nie płaciłem, bo od niego kupiłem silniczek, u niego było miejsce to sobie wmontowałem, bo gość nie lubił robić szrotów samemu.
Potem kupiłem używany magnetofon Yamaha KX-300, działa do dziś mimo 35 lat "na liczniku", nic się nie psuje, chociaż góra obudowy paskudnie wygląda
A zresztą co tu nagrywać, jak na płyty szkoda kasy, winyl najlepiej brzmi prosto z płyty a zresztą miesiąc SPOTIFY PREMIUM kosztuje 20zł a ja mam łącze VDSL2, mogę słuchać do woli, bez limitu, nawet całego Wiedźmina 3 pobrałem i tyle samo płacę, jakbym nic nie pobierał