Stałem się przypadkiem - nie wiem jeszcze,czy - szczęśliwym - posiadaczem takiego zmontowanego cudeńka.
Czy Ktoś z Kolegów może mi podpowiedzieć,gdzie znajdę jego opis?Zawiadujący Kitami AVT wycofuje wcześniejsze
modele z rynku,tudzież ich opisy.Obecnie jest tylko jeden, nowszy, Kit przystawkowy na pomiar techniczny małych indukcyjności.
Zresztą -niekompletnie opisany przez dostawcę.Czyli - też kit, przez małe "k". Czy w zasobach naszego Forum jest gdzieś zestaw
Kitów AVT wcześniejszych spisany?Kiedyś jeden ze sklepów tutaj oferował te Kity i miał broszurę z opisami,ale to niestety było
"dawno i nieprawda". Bywały one też opisywane w odpowiednim czasopiśmie.Kopałem w Googlach ale,niestety, na numer kitu
jak w tytule postu nie natrafiłem.Tylko na pobieżny opis jego uproszczonego późniejszego sukcesora.
Wnioskuję z niego, być może pochopnie,że i moja przystawka do miernika uniwersalnego,służąca do pomiaru LC,też może być
zasilana z 5V.Przepraszam, ale nie mam możliwości czasowych głębokiej analizy typu reverse engineering.Jeżeli dotrę do opisu,
to zamieszczę go tutaj dla pożytku wszystkich Kolegów.W moim wieku nie opłaca się już inwestować w drogie mierniki profesjonalne.
Miernik LC AVT2603 - opis gdzie szukać
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 3125...6249 postów
-
- 6250...9374 posty
Re: Miernik LC AVT2603 - opis gdzie szukać
A nie chodzi przypadkiem o kit AVT2609 ? https://elportal.pl/pdf/k04/72_013.pdf
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 3125...6249 postów
Re: Miernik LC AVT2603 - opis gdzie szukać
Tak !!!WIELKIE DZIĘKI,Kolego THEREMINATOR!!!
Nagryzdałem na kartce ołówkiem i dziewiątka wyglądała, jak trójka i bzdury spisałem.
Mam prawą łapę deczko niesprawną po dawnym wypadku i nieraz gryzdam,że potem sam się nie mogę odczytać.
A nie wszędzie jest jak napisać z klawiatury w terenie.
Jeszcze raz Sorry i wielkie dzięki !!!Mogłem se szukać po błędnym numerze!Ad infinitatem,czyli do obalonej ósemki:-)
Nagryzdałem na kartce ołówkiem i dziewiątka wyglądała, jak trójka i bzdury spisałem.
Mam prawą łapę deczko niesprawną po dawnym wypadku i nieraz gryzdam,że potem sam się nie mogę odczytać.
A nie wszędzie jest jak napisać z klawiatury w terenie.
Jeszcze raz Sorry i wielkie dzięki !!!Mogłem se szukać po błędnym numerze!Ad infinitatem,czyli do obalonej ósemki:-)