Czesc
Potrzebuje pare transformatorow z permaloju na formatce EI57, takich jak w watku z przed paru dni. Moge zaplacic, ale wolal bym wymiane za lampy. Do wymiany mam EL84 polskie, mocniejsze amerykanske wersje ECL86 czyli 6KY8, asymetryczne triody 2W +10W w jednej bance. Jezeli te transformatory byly by latwo rozbieralne, nie zalane jakas zywica, to dokladam magiczne oczko typu EAM86.
Pozdrowienia
PS. Te asymetryczne triody moga byc z cokolami: oktal, nowal, magnowal i duodekal. Te ostatnie z podstawkami.
Transformator permalojowy
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 1250...1874 posty
-
- 250...374 postów
Re: Transformator permalojowy
Witam, lepiej podaj wymiary, coś się poszuka. Pozdrawiam.
-
- 6250...9374 posty
Masz aż tyle trafek na rdzeniu PERMALOJOWYM?
-
- 1250...1874 posty
Czesc
Wymiary podalem, sa to EI57 z pakietem - naborem 30 do 35 mm. Ostatecznie moga byc z pakietem 25 mm, ale to ostatecznosc, optimum to 35 mm.
Pozdrowienia.
Wymiary podalem, sa to EI57 z pakietem - naborem 30 do 35 mm. Ostatecznie moga byc z pakietem 25 mm, ale to ostatecznosc, optimum to 35 mm.
Pozdrowienia.
-
- 75...99 postów
Witam
Mam 30 letnią płytkę / nowa z metką / do radia dawnego ZSRR na której są dwa transformatory permalojowe o wymiarach 34x29 mm rozbieralne
w metalowych obejmach. Są tam też inne elementy / filtry , tranzystory / bo jest to prawdopodobnie płytka p.cz do radia. Mnie ona jest już
zbędna i chętnie się jej pozbędę . Co do tych traf to po namyśle jestem przekonany w 90 procentach że są permalojowe.
Mam 30 letnią płytkę / nowa z metką / do radia dawnego ZSRR na której są dwa transformatory permalojowe o wymiarach 34x29 mm rozbieralne
w metalowych obejmach. Są tam też inne elementy / filtry , tranzystory / bo jest to prawdopodobnie płytka p.cz do radia. Mnie ona jest już
zbędna i chętnie się jej pozbędę . Co do tych traf to po namyśle jestem przekonany w 90 procentach że są permalojowe.
-
- 1250...1874 posty
Czesc
Dziekuje za oferte, ale sa troche za male do moich potrzeb w tej chwili.
Jako ze zbieram transfomatory permalojowe, to przygarnal bym i te od Ciebie.
Powiedz co by mnie to kosztowalo, co bys chcial ode mnie w zamian.
Pozdrowienia
PS Inne elementy sie nie licza, "trazystorow ci u mnie dostatek".
Dziekuje za oferte, ale sa troche za male do moich potrzeb w tej chwili.
Jako ze zbieram transfomatory permalojowe, to przygarnal bym i te od Ciebie.
Powiedz co by mnie to kosztowalo, co bys chcial ode mnie w zamian.
Pozdrowienia
PS Inne elementy sie nie licza, "trazystorow ci u mnie dostatek".
-
- 75...99 postów
Witam
Najchętniej to wymiana . Szukam ; 1. plecy / tył / do radia Tesla Talisman 304 U , 2. skala do tego radia 2 zakresowa , 3. plecy / tył / do radia
Kos / , 4. sprawna wkładka do gramofonu Bambino. Plecy i skala nie muszą być oryginałami . To na razie tyle pamiętam . Oczywiście gdyby było
trzeba dopłacić to nie ma sprawy. Fredek.
Najchętniej to wymiana . Szukam ; 1. plecy / tył / do radia Tesla Talisman 304 U , 2. skala do tego radia 2 zakresowa , 3. plecy / tył / do radia
Kos / , 4. sprawna wkładka do gramofonu Bambino. Plecy i skala nie muszą być oryginałami . To na razie tyle pamiętam . Oczywiście gdyby było
trzeba dopłacić to nie ma sprawy. Fredek.
-
- 1250...1874 posty
Czesc
Bardzo mi ze tak powiem, ale nie mam elementow do starych odbiornikow produkowanych w europie. Nie zajmuje sie ich zbieraniem i renowacja. W kazdym razie, dziekuje za oferte.
Pozdrowienia
Bardzo mi ze tak powiem, ale nie mam elementow do starych odbiornikow produkowanych w europie. Nie zajmuje sie ich zbieraniem i renowacja. W kazdym razie, dziekuje za oferte.
Pozdrowienia