"Rozwarstwianie się" strony Triody

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
ECC83
625...1249 postów
625...1249 postów

"Rozwarstwianie się" strony Triody

Post autor: ECC83 »

Witam,
czy tylko u mnie występuje problem w związku z nowymi banerami reklamowymi?
Ostatnia część strony jest niejako "podwojona", co znacznie utrudnia przeglądanie strony Triody.
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Re: "Rozwarstwianie się" strony Triody

Post autor: Romekd »

Czołem.

U mnie jest dokładnie to samo - strona główna Forum została podzielona czterema dużymi banerami reklamowymi. Dodatkowo podobne banery znalazły się wewnątrz wątków, rozdzielając posty (na jednej stronie z wpisami w wątku naliczyłem aż siedem reklam :( ). To samo mam na przeglądarce w tablecie i w smartfonie. Jutro spróbuję się dowiedzieć co się dzieje.

Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
Awatar użytkownika
Jurek O
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Jurek O »

Kosmici nas atakują :lol:

A na poważnie to dodajcie sobie do przeglądarki "AdGuard" i po kłopocie.

Jurek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
admin
administrator

Post autor: admin »

Proszę o wyrozumiałość dla tej niedogodności :? . W związku z sytuacją - sami wiemy jaką - zaczynam "pękać" finansowo, a utrzymanie serwera niestety kosztuje. To dlatego z oporami ale zdecydowałem się zmienić opcję reklamy google na tzw. reklamę automatyczną, która sama decyduje gdzie się ma pojawić. Być może zrekompensuje mi ona koszty serwera w większym stopniu od starej reklamy w jednym miejscu na górze witryny. Jeśli okaże się, że to nic nie daje, oprócz utrudnień w korzystaniu ze strony to oczywiście powrócę do starego szablonu. Na razie staram się nie dopuszczać nawet w najgorszych rozważaniach wariantu zamknięcia witryn Triody.
Awatar użytkownika
Jurek O
625...1249 postów
625...1249 postów

A jaki jest miesięczny (roczny) koszt utrzymania "Triody" ? Chyba nie zbyt powalający bo ruch tu jak na głównej ulicy u mnie na wsi 8)
Awatar użytkownika
taipan3
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: taipan3 »

Ruch słaby wpływy z reklam małe, a koszty pozostają na stałym poziomie. Też bym się z ciekawości dowiedział jaki to jest koszt miesięczny
Nikt z nas na triodzie nie płaci żadnego abonamentu, forum jest w pełni bezpłatne. To może jednak warto przecierpieć i obejrzeć reklamy bo to jedyne źródło finansowania.
Ostatnio zmieniony śr, 15 kwietnia 2020, 13:28 przez taipan3, łącznie zmieniany 2 razy.
Einherjer
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Einherjer »

:arrow: admin
Ponawiam propozycję zrobienia zrzutki na utrzymanie forum, ja się chętnie dołożę, może ktoś jeszcze również.
Awatar użytkownika
Jurek O
625...1249 postów
625...1249 postów

Ja już się w robocie, która mi w życiu przeszkadza wystarczająco wycierpię. Właśnie dlatego się pytam ile. Wówczas zobaczymy ilu nas trzeba aby to bez wysiłku udźwignąć i już. A o zamykaniu to nawet myśleć nie wolno :!:
admin
administrator

Co miałem napisać to już napisałem. Jest spora szansa, że to "rozwarstwienie" zniknie. Poza tym macie całą furę możliwości zablokowania reklam, choćby tą opisaną w niniejszym wątku.
faktus
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: faktus »

Witam.
Sam także już jakiś czas temu zgłosiłem chęć dołożenia się do kosztów utrzymania forum, i dziś znowu to potwierdzam. Składka będzie dobrowolna i każdy zainteresowany pomoże pokryć część kosztów, tak będzie sprawiedliwie :D .
Pozdrawiam.
" Nigdy się nie tłumacz-przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą i nigdy nie mów prawdy ludziom, którzy na nią nie zasługują "
Mark Twain
Awatar użytkownika
TooL46_2
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: TooL46_2 »

Zgadzam sie -- chetnie sie doloze. Choc juz kiedy to walkowalismy.

Mnie osobisciereklamy jakos tam bardzo nie przeszkadzaja -- niech sobie juz tam beda. Rekompensuja troche koszty gmsokowi wiec nawet czasem (losowo) klikam na co poniektora, zeby wiekszy wplyw byl.

A ze rozwastwiaja -- coz poradzic, takie czasy. Ja teraz widze wiele reklam zelu do dezynfekcji rak i papieru tualetowego. ;)
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
‎"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein

tomdrabas.com
Awatar użytkownika
taipan3
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: taipan3 »

Ja mam taki luźny pomysł, może zrobić konta płatne z pewnymi profitami np możliwość umieszczania zdjęć w pełnej rozdzielczości. Tak jak moich przedmówców denerwują reklamy to mnie to mnie nie powiem że denerwują bo to co bym napisał nie nadaje się do druku pomniejszanie zdjęć.
Nie wiem czy pomysł chwyci tak luźno napisałem ...ale to jest jedyne forum do którego regularnie zaglądam, nie wyobrażam sobie żeby zostało zamknięte z powodów finansowych, gdyby była potrzebna pomoc do służę.
Co do reklam to nawet je lubię , właśnie zobaczyłem bardzo odjechany stołek barowy, kliknąłem i wyskoczyła cena 620 PLN . I teraz mam dylemat czy kupić dwa czy trzy bo nie mogę się zdecydować :D :D :D
Awatar użytkownika
kubafant
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: kubafant »

Może konta VIP jak na elektrodzie? :lol:
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
admin
administrator

Nie ma mowy o opłatach i ograniczeniach w korzystaniu z Forum i dostępie do informacji. Forum jest bezpłatne :) .
Przypominam o możliwości blokowania reklam, gdyby były istotnym czynnikiem przeszkadzającym.
Awatar użytkownika
ECC83
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: ECC83 »

Reklamy w ogóle mi nie przeszkadzają, jeśli mają stanowić pomoc finansową to jestem nawet za tym, aby pozostały.
Natomiast niespodzianka - dzisiaj rozwarstwienie znikło, przynajmniej u mnie wieczorami się nie pojawia :)