kubafant pisze: ndz, 15 grudnia 2019, 13:05
(albo podobnie), bo przyczyną nie może być prąd jonowy, jako że prądy siatek nie są identyczne w obu triodach z bańki.
Hi,hi To ja pisałem o różnicy prądów siatek w jednej bańce.Przypuszczam że to wszystko przez te małe ekrany w smartfonach -łatwo o pomyłkę.Pozdrawiam
Marek7HBV pisze: ndz, 15 grudnia 2019, 18:56
Hi,hi To ja pisałem o różnicy prądów siatek w jednej bańce.Przypuszczam że to wszystko przez te małe ekrany w smartfonach -łatwo o pomyłkę.Pozdrawiam
Drogi Kolego Marku, wiem co piszę!
PS. Chyba nie posądzasz mnie, człowieka staroświeckiego, o używanie smarfonów? Ostatnio stoczyłem batalię o złożenie pracy dyplomowej w postaci maszynopisu. Niestety przegrałem - wymogi formalne...
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Boguś pisze: pn, 16 grudnia 2019, 00:32
Telefon to moze i masz ja zreszta tez tylko ze już dwonic z niego nie moge ( odbierac tak )
Ależ nic podobnego
Trzeba po prostu włączyć w szereg z telefonem konwerter systemu wybierania tonowego na dekadowy - sprawdza się doskonale.
Trochę jak obecnie z odbiorem za pomocą telewizora analogowego, trzeba go podłączyć przez dekoder
Pozdrawiam,
Jakub
Tak smaku
głowa
Boguś pisze: pn, 16 grudnia 2019, 00:32
Telefon to moze i masz ja zreszta tez tylko ze już dwonic z niego nie moge ( odbierac tak )
Ależ nic podobnego
Trzeba po prostu włączyć w szereg z telefonem konwerter systemu wybierania tonowego na dekadowy - sprawdza się doskonale.
Trochę jak obecnie z odbiorem za pomocą telewizora analogowego, trzeba go podłączyć przez dekoder
Pozdrawiam,
Jakub
Mozna tylko jaki w tym sens? Smartfona nie posiadam, jedynie tel. stacjonarny ( bezprzewodowy panasonic z trzema słuchawkami) i tyle w nim dobrego ze wiem kto i kiedy do mnie dzwonił w przeciwienstwie do ericsona nawet z dekoderem....
Boguś pisze: pn, 16 grudnia 2019, 12:31
Mozna tylko jaki w tym sens?
Estetyka.
Tak smaku
głowa
Koledzy, w kilku ostatnich postach odeszliście całkowicie od tematu tego wątku, przez co niemal każdy Wasz post był zgłaszany do moderatorów za brak związku z wcześniejszą dyskusją. W związku z tym postanowiłem wydzielić tą część wątku i przenieść Wasze posty do działu "Inne". Proszę by w wątku "EL84 PP schemat" trzymać się tematu.