Wyprzedaż "garażowa"

Ogłoszenia o sprzedaży lub przekazaniu elementów, urządzeń, literatury o tematyce związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

admin
administrator
Kontakt:

Wyprzedaż "garażowa"

Post autor: admin »

Witam
Mam różne różności do odsprzedania (lub oddania osobom znajomym). Wszystko jest w Warszawie. Bywam na miejscu niezbyt często - zwykle co parę dni po południu tak pomiędzy 17-tą i 19-tą. Mogę zaczekać dłużej jeśli ktoś jest zainteresowany i skontaktuje się mailowo na adres trioda@trioda.com.
Zamieszczam parę fotek. Ponieważ sprzęt i elementy są cały czas sprzedawane lub oddawane to nie gwarantuję, że szczegóły fotografii są aktualne.
01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
admin
administrator
Kontakt:

Re: Wyprzedaż "garażowa"

Coiąg dalszy:
06.jpg
07.jpg
08.jpg
09.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
Awatar użytkownika
slawekmod
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: slawekmod »

Na jednym ze zdjęć jest wzmacniacz audio z trzema toroidami. Też jest do sprzedania?
Moje drugie hobby można zobaczyć tu http://forum.aerodesignworks.eu/
Jak ktoś pomoże Ci całkowicie bezinteresownie to zwyczajnie powiedz "dziękuję".
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

Post autor: gsmok »

Tak, to ten wzmacniacz. Jest do sprzedania. Nie podaję ceny - oczekuję raczej jakiejś propozycji. Zaznaczam jednak, że "zalegał" na półce przez 15 lat i nie dają na niego żadnej gwarancji. :wink:
Pod tym wzmacniaczem jest jeszcze inny lampowy wzmacniacz audio, ale niewiele o nim wiem. Pewnie nadaje się na dawcę (np. trafa głośnikowe i sieciowe).

ps. Dostałem sporo maili dotyczących tego tematu. Mam w tym miesiącu mało czasu (sprawy zawodowe) - proszę więc o cierpliwość.

Aha i jeszcze jedna sprawa. Mam - tym razem do oddania za friko kilka radioodbiorników już tranzystorowych (lata 70-80-te ubiegłego wieku), jakiś jeszcze nawet chyba lampowy magnetofon lub nawet dwa, jakiś stareńki oscyloskop itp. Jest tego nawet sporo. Oddam najchętniej jednej osobie aby sprawę załatwić hurtem - trzeba po to przyjechać jakimś środkiem transportu. Chciałbym zaznaczyć, że nawet jeśli ktoś coś weźmie w formie "darowizny" to może oczywiście robić z tym co mu się żywnie podoba, w tym np. spróbować jakiejś transakcji sprzedaży na naszym Forum. To mnie nie interesuje. Dla mnie jest ważne aby takie przedmioty nie trafiły na śmietnik.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

W przyszłym tygodniu mogę przejąć zbędne szpeja (kiedyś już taka akcja miała miejsce...), teren do zabunkrowania mam, transport mam, co za friko wzięte za friko do oddania (plus ew. koszt wysyłki) ale temat do ogarnięcia dopiero po niedzieli, na co ja byłbym chętny (żadne rewelacje ale widzę na zdjęciach, że coś się znajdzie...) do dogadania osobiście. Pozdrawiam. Cd na pw.
Awatar użytkownika
slawekmod
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: slawekmod »

gsmok pisze: śr, 4 grudnia 2019, 11:16 Tak, to ten wzmacniacz. Jest do sprzedania. Nie podaję ceny - oczekuję raczej jakiejś propozycji......
Witam, bardzo proszę o jakąś propozycję na PW. Pozdrawiam.
Moje drugie hobby można zobaczyć tu http://forum.aerodesignworks.eu/
Jak ktoś pomoże Ci całkowicie bezinteresownie to zwyczajnie powiedz "dziękuję".
admin
administrator
Kontakt:

Witam
Na wszystkie PW i maile, na któe nie zareagowałem odpowiem w niedzielę. Będę się starał w międzyczasie uwzględnić stan zapasów, który się trochę zmienił w wyniku odwiedzin paru znajomych" elektromaniaków" z mojej okolicy (Praga, Mińska). Zrobię też pewnie parę dodatkowych fotek.
Jeszcze raz przepraszam za zwłoki z odpowiedziami - to wynika również z faktu, że odpowiedzi na niektóre posty muszą poczekać na wynik realizacji bieżących zobowiązań. Tak czy inaczej deadline upływa 31 grudnia - muszę do tego dnia opróżnić lokal. Po 20-tym będę częściej bywał na Mińskiej więc łatwiej będzie wpaść i zerknąć na to co jeszcze pozostanie.
saico

Post autor: saico »

Czyżby to koniec przygody z lampą? Ile cię ten lokalik kosztował?
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

Post autor: gsmok »

W żadnym przypadku to nie koniec przygody lampowej. To nie mój lokal. Siedziałem tam i "obrabiałem" robotę dla firmy FonAr. Przy okazji zrobił się tam swego rodzaju magazyn zasobów lampowych i zasobów sprzętu retro. Od nowego roku będę się tym bawił na własny rachunek :wink:
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
admin
administrator
Kontakt:

Wczoraj po południu trochę maneli zmieniło właścicieli (tak mi się niechcący zrymowało). W tym woltomierz audio, o który byłem pytany przez PW. Woltomierz i jak się okazuje jeszcze jego dwóch kolegów, których nie widać na zdjęciu będą razem gdzieś tam. Zapomniałem się zapytać, czy nowy Właściciel to ta sama osoba, która pytała się o te przyrządy na PW. Nie ma też wzmacniacza Philips, Telefunken i Tesla.
Pozostało jeszcze trochę rzeczy, które może kogoś zainteresują, w tym np. te cztery wielgachne triody mocy. Jest sporo materiału na rdzenie transformatorów, dwa woltomierze lampowe, ten prototyp wzmacniacza lampowego, o którym była mowa we wcześniejszych postach (sprzedam po cenie traf, ale nie mam obecnie dokładnego rozeznania ile one są warte), jest sporo NOS-owych kondensatorów papierowych i papierowo-olejowych, trochę chassis służących do budowy prototypów (robiłem jeden kanał i nieruszane obudowy/chassis pomalowane z otworami z drugiego kanału pozostały), itp.
Tak jak wczoraj przewiduję być na Mińskiej 25 po południu od około 13-tej do 17-tej z przerwami na wywózkę tego co pozostało(na portierni trzeba pytać o firmę INFO-S i FonAr). Osobom zainteresowanym podaję numer telefonu - 506 190 657. Wcześniejszy kontakt mile widziany, bo zawsze jest ryzyko, że właśnie jestem w samochodzie poza Mińską.
Parę fotek co zostało wczoraj wieczorem (oczywiście to tylko szczyt góry lodowej, jest tego cała ciężarówka!!!).
01.jpg
Załączniki
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
09.jpg
10.jpg
admin
administrator
Kontakt:

Tak jak wczoraj przewiduję być na Mińskiej 25 po południu od około 13-tej do 17-tej z przerwami na wywózkę tego co pozostało(na portierni trzeba pytać o firmę INFO-S i FonAr). Osobom zainteresowanym podaję numer telefonu - 506 190 657. Wcześniejszy kontakt mile widziany, bo zawsze jest ryzyko, że właśnie jestem w samochodzie poza Mińską.
admin
administrator
Kontakt:

"Poszły" rdzenie na transformatory, woltomierze lampowe, mostek RLS, oscyloskop, wzmacniacz Meloman, dwa wzmacniacze lampowe (w tym ten z Galerii Fonaru), druty nawojowe, 6 traf głośnikowych, dwa zasilacze anodowe, Meratroniki V-640, wzmacniacz tranzystorowy PA28??, tuner TSH??, drewniane obudowy do chassis i różne drobiazgi.
Zostało jeszcze sporo, w tym duże transformatory - do przewijania, mierniki/miliamperomierze klasy 0 (używane do wzorcowania), stare radia, sprzęt z lat 70-tych i 80-tych (radia itp), metalowe chassis z otworami i różne rzeczy, które leżą na półkach i w szafkach.
Dziękuję wszystkim, którzy przyszli.
Za tydzień powinienem też być na Mińskiej.
admin
administrator
Kontakt:

Nadal polecam ten ogromny generator lampowy ZSRR i wzmacniacz BIS. W generatorze pełna obsada lamp (nie ma zewnętrznej osłony bo pracował w racku), wzmacniacz BIS też był w racku i nie ma lamp ale jest trafo sieciowe i głośnikowe. Sporo ważą. Oddam za darmo.
Awatar użytkownika
Locutus
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: Locutus »

admin pisze: ndz, 8 grudnia 2019, 08:08 Wczoraj po południu trochę maneli zmieniło właścicieli (tak mi się niechcący zrymowało). W tym woltomierz audio, o który byłem pytany przez PW. Woltomierz i jak się okazuje jeszcze jego dwóch kolegów, których nie widać na zdjęciu będą razem gdzieś tam. Zapomniałem się zapytać, czy nowy Właściciel to ta sama osoba, która pytała się o te przyrządy na PW.
Jeżeli mówimy o tym z dużą okragłą skalą, to pytający został 'olany' i nie doczekał się odpowiedzi :cry:
ODPOWIEDZ