No właśnie czym go zastąpić ? Był użyty w RFT Carino 530 pomiędzy obudową a UY82 jako izolacja termiczna . Płytkę po tym jak odpadła schowałem do woreczka strunowego .
Pozdrawiam
Poszukaj czegoś pod nazwą "osłona termiczna". Tego typu maty są stosowane min. w samochodach. Jakiś czas temu na Antique Radio Forum był podobny temat. Ktoś zaproponował osłonę termiczną do palnika gazowego, podobno używana przez hydraulików podczas lutowania rur, niestety nie mam pojęcia jak to się nazywa i czy jest dostępne na naszym rynku.
Co do usuwania azbestu warto pamiętać o nawilżeniu materiału w celu zmniejszenia ilości pyłu w powietrzu, pył jest największym zagrożeniem.
CHOPIN66 pisze: ↑sob, 2 listopada 2019, 02:24
No właśnie czym go zastąpić ? Był użyty w RFT Carino 530 pomiędzy obudową a UY82 jako izolacja termiczna . Płytkę po tym jak odpadła schowałem do woreczka strunowego .
Pozdrawiam
CHOPIN66 pisze: ↑sob, 2 listopada 2019, 02:24No właśnie czym go zastąpić ? Był użyty w RFT Carino 530 pomiędzy obudową a UY82 jako izolacja termiczna . Płytkę po tym jak odpadła schowałem do woreczka strunowego .
Pozdrawiam
Myślę, że kawałkiem laminatu możesz zastąpić. Chyba się to tam nie nagrzewa do jakichś niebotycznych temperatur.
Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
^ToM^ pisze: ↑pn, 4 listopada 2019, 10:50
Myślę, że kawałkiem laminatu możesz zastąpić. Chyba się to tam nie nagrzewa do jakichś niebotycznych temperatur.