W końcu znalazłem czas, zrobiłem remanent i zdjąłem schemat - nie jest zbyt skomplikowany, jak przystało na prosty i dostępny odbiornik z tych lat. Przy okazji okazało się, że brak niektórych istotnych elementów (na szczęście biernych). Wyniki poniżej - natura, rysunek "z natury" połaczeń i, opracowany na jego podstawie, schemat, na którym dodałem (czerwony kolor) elementy, których, wg mnie, brakowało. Wartości wziąłem "z epoki".
DSCF2863-min.jpg
WP_20191203_17_38_04_Pro_optimized.jpg
B35_schem2.png
Pozostaje, niestety, sprawa cewek. Mam do dyspozycji 2 styki przełącznika zwierające do masy i zestaw 5 cewek z połączeniami jak na rysunku (tylko te, które pozostały bo ktoś pracowicie odlutował lub pozrywał połączenia). Ponumerowałem je w kolejności wynikajacej z liczby zwojów (nr 1 najmniejsza liczba).
Może ktos z koleżeństwa miał do czynienia z podobnym układem i pomoże.
Dołączam także zdjęcie cewek jako uzupełnienie do rysunku.
cewki_skr-min.jpg
cewki_ozn-min.jpg
Myślałem tak:
- kondensator zmienny "siatkowy" równolegle do cewki (cewek) siatkowych
- kondensator zmienny "reakcyjny" szeregowo do cewki (cewek) reakcyjnych i do anody L1
- raczej nie może być prostego układu (po 2 cewki na antenę/siatkę/reakcję i po jednej z antenowych/siatkowych zwieranych do masy) bo cewek jest 5 a nie 6
- duża cewka powinna być siatkową (tak wynika z doświadczenia i przepisów z książek, które przewertowałem - tam zawsze cewka siatkowa ma najwięcej zwojów), ale jest "moja" połączona z mniejszą i do masy, więc ...
Z tego wszystkiego wyszło mi coś takiego, jak na rysunku poniżej.
B35_cewki.png
Chętnie przyjmę komentarze i propozycje innych układów cewek lub zmian schematu.
A może jednak ktoś z wielkopolan ma taki odbiornik i wspomoże

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.