Witam serdecznie, ostatnio postanowiłem zbudować prosty wzmacniacz lampowy se o w miarę możliwości jak najlepszych parametrach. Mam już wszystkie transformatory, żarzenie będzie głównie brane z trafa Ts20/7(wzmacniacz), napięcie anodowe będzie brane z transformatora z oscyloskopu

na rdzeniu zwijanym-mam tutaj wiele odczepów, więc mogę mieć bardzo różne napięcia anodowe(najcieńszy drut ma 0.2mm i na FB powiedziano mi, że taki drut wytrzyma że spokojem około 100mA-dlatego wziąłem to trafo). Mam tutaj też uzwojenie, które się idealnie nada do oddzielnego żarzenia EM84, lub lampy/lampek w preampie-jeśli to coś by dało. Jeśli chodzi o transformatory głośnikowe to są one z radii EAW UNDINE- Ra to około 5.2K dla głośnika 5ohm, transformatory są chyba słusznych rozmiarów-rdzenie maja około 7.5cm2. Lampki jakie posiadam to 2xEM84 RFT, 2xEF86 TESLA 6x6P14P-ER(żeby móc je dobrać). Zastanawiam się, tylko jaki schemat wybrać, myślę o: Mullard 3-3 w wersji na PCB, RH84, prosty se z audiotonu na PCB. Ogólnie najlepiej by było, żeby wzmacniacz był na PCB, ponieważ tak chyba byłoby łatwiej i miałbym mniej okazji na pomyłkę xd. Jestem otwarty na inne propozycje, jedyną ważną rzeczą jest dla mnie PCB, nie potrzebuję regulatorów barwy, choć na pewno by to nie zaszkodziło. Pozdrawiam serdecznie.
Ps. Wzmacniacz byłby używany głównie z telefonem i rzadko z PC.