Zapytanie o filtr 128 kHz.

Masz nietypowy problem 'lampowy'? Spróbuj tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Radiowiec 2
25...49 postów
25...49 postów

Zapytanie o filtr 128 kHz.

Post autor: Radiowiec 2 »

Kochani! swego czasu bedzie z miesiąc albo dwniej, ogladałem u kogoś na zdjeciach filtr 128 kHz o paśmie przenoszenia 300 Hz taki do telegrafii CW. Był ten filtr "do wziecia" ale zanim ja się zorientowałem że potrzebuję to zapomniałem u kogo to było! Jesli ta osoba czyta ten post a filt byłby jeszcze do uzyskania poproszę o kontakt! Potrzebny mi jest do kompletu wraz z posiadanym juz filtrem SSB w celu modernizacji jednego urzadzenia. Serdecznie pozdrawiam ! R-2
ballasttube
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Re: Zapytanie o filtr 128 kHz.

Post autor: ballasttube »

Wiem z pierwszej pracy, jak toto mogło wyglądać na obwodach LC,bo pracowałem przy odbiornikach komunikacyjnych lampowych(tak!) z pośrednią 80 kHz i filtrem o niskich wartościach hercowych dla telegrafii.Ten filtr był już po stronie m.cz.
Ale mi chodzi po głowie obwód p.cz.np. od starego Philipsa,gdzie pośrednia była też 128 kHz.Może by je zestawić w kilka, wystroić i wyostrzyć przenoszenie na bardzo wąskie?Jako alternatywa.Albo coś od RFID-u,gdzie jest 125 kHz dałoby się odstroić o 3 KHz i wyostrzyć?Jak tamten wspomniany by się nie odnalazł?
ODPOWIEDZ